Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Håpet om semifinale brast for Norge

Spania storspilte og ble for sterke i kvartfinalen. Dermed er de norske gutta ut av VM.

– Det er ikke bra nok. Vi skal være bedre enn det her, vi har en høyere målsetning enn kvartfinale, sa landslagssjef Christian Berge til TV3 etter kampen som endte 31-26 til Spania. 

Kampplanen før kvartfinalen var klar: Norge skulle løpe begge veier, stå godt i forsvar og være taktiske i angrepsspillet for å unngå spanske kontringsmål. Og Håndballgutta kom godt i gang med tre Bergerud-redninger og to scoringer fra Magnus Jøndal på kant. Allikevel var Spania i føringen hele første omgang. Mens Norge slet både offensivt og defensivt, storspilte Spania og dro i fra. Til pause var de foran 21-15. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

20210127_LMS_Harald-Reinkind-Christian-Berge-og-Sander-Sagosen_SPA-NOR_Foto-Petr-David-Josek-AFP-NTB.jpg
Harald Reinkind, Christian Berge og en skadd Sander Sagosen (i bakgrunnen) måtte innse at Spania var for sterke. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Sander Sagosen fikk en smell i hofta i første omgang og ble sittende resten av kampen. Da tok Alexander Blonz rollen som Norges straffeskytter og scoret tre mål fra 7-metersmerket den første halvtimen. 

– Vi går tilbake til 6-0 og så må vi jobbe med strek i forkant så han ikke får splittet (forsvaret). De kommer til veldig mange skudd, så vi må prøve å legge enda mer energi i det, sa Børge Lund til TV3 i pausen.  

Håndballgutta svarte umiddelbart etter hvilen og scoret tre mål før Spania fant nettmaskene. Ellers ble andre omgang en oppvisning i keeperspill fra begge lag. Norge slet med uttellingen mot en solid Rodrigo Corrales Rodal, som bidro sterkt til at den spanske firemålsledelsen bestod gjennom hele omgangen. Heldigvis gjorde Torbjørn Bergerud en god innsats i det norske målet, og holdt lenge liv i Håndballguttas semifinalehåp. Dessverre var ikke marginene på Norges side og kampen endte med spansk seier. 

Etter kampen var det en skuffet Sander Sagosen som snakket med TV3.

– Det er en tung følelse og en tung kamp. Vi blir felt av egne feil og personlig er det tungt å ikke kunne få bidra sammen med gutta, sa han. 

Christian Berge oppsummerte kampen slik: 

– Det er en første omgang hvor vi sliter vannvittig med strekspilleren som bryter oss i stykker. Vi får ryddet opp i andre omgang og kjemper oss inn i det, men så begynner vi å bomme på altfor mange sjanser. Det er ikke noe som er uprøvd i dag, vi prøvde det meste for å hente oss inn i matchen igjen. Vi får muligheten igjen og igjen, og andre omgang er bra defensivt, og så snur det litt offensivt. Nei, jeg er skuffet. 

Danmark tok seg videre til semifinale etter en høydramatisk kvartfinale mot Egypt. Kampen ble avgjort på straffekonkurranse etter fire ekstraomganger og to røde kort. 

Semifinalene spilles fredag. Da møter Frankrike Sverige kl 17.30 og Danmark spiller mot Spania kl 20.30. 

KAMPFAKTA

VM - kvartfinale

Spania-Norge 31-26 (21-15)

New Capital Sports Hall, Kairo, Egypt

Toppscorer Norge: Magnus Jøndal, 6 mål. 

Toppscorer Spania: Alex Dujshebaev Dovichebaeva, 8 mål

Utvisninger: Norge 3x2 min., Spania 3x2 min

Les mer om Håndballgutta 

Les mer om VM på IHFs offisielle sider

Se kampfakta fra IHF her