Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen i aksjon for Norge.
Sander Sagosen i aksjon for Norge.
Foto: IHF

– Vi må fokusere på oss selv

Håndballgutta er avhengige av hjelp for å ta seg videre, men velger å fokusere på egne oppgaver.

De norske gutta måtte slå Portugal i den første kampen i hovedrunden for å holde liv i kvartfinaledrømmen. Det gjorde de med minst mulig margin og vant 29-28.  

– Sånn som kampen utartet seg, så må vi si oss fornøyde med det. Vi var millimeter unna å ryke ut, så det var en enorm lettelse at vi dro det i land, fortalte Bjarte Myrhol dagen etter det intense oppgjøret. 

Nå har Portugal og Norge like mange poeng. Øverst på tabellen troner Frankrike, som slo Håndballgutta i åpningskampen. Det er kun to lag fra hver gruppe som går videre til kvartfinalen, og ved poenglikhet til slutt er det innbyrdes oppgjør som avgjør. Siden Norge tapte med fire mål mot Frankrike og kun slo Portugal med ett, er de avhengig av hjelp for å ta seg videre. 

Hvordan er det å stå i en situasjon hvor dere er avhengig av hjelp?

– Egentlig veldig greit. I hvert fall når vi skal møte to såpass gode motstandere som Island og Algerie, så må vi bare fokusere på oss selv og krysse fingrene for at det kommer et resultat som bikker vår vei. Det er egentlig en ganske kurant situasjon å være i – vi har vært der før, og før eller siden kommer alle lag i mesterskap i sånne situasjoner. Det er ikke noe nytt for vår del, sa landslagskapteinen. 

Nå er alt fokus rettet mot Algerie, som er motstander klokka 20.30 på fredag. Sander Sagosen mener det viktigste nå er å ha fokus på egne oppgaver og vinne de to siste kampene i hovedrunden. 

– Det er to veldig gode lag. Algerie har jeg ikke så mye kunnskap om, bortsett fra 2-3 spillere som spilte i den franske ligaen da jeg spilte der. Island kjenner vi veldig godt, de lider av savnet etter Aron Palmarsson, men har fortsatt mange unge, gode spillere som virkelig har meldt seg på i mesterskapet. Vi må ha fullt fokus på det vi får gjort noe med, og det er de to kampene der. 

Både landslagssjef Christian Berge og Håndballgutta setter stor pris på hviledagene i årets mesterskap. Torsdagen ble brukt til forberedelser og restitusjon.

– Det er ekstremt deilig å ha en dag mellom hver kamp - nesten livsnødvendig sånn som det er nå med så mange kamper. I dag har vi hatt en litt sen frokost, fått sovet ut og så har vi som har spilt mye hatt en styrkeøkt, mens de andre har vært i hallen. Så er det massasje, nåler og fysiobenken som står for tur, oppsummerte Sagosen, og la til:

– Det ryktes om pizza i dag, så jeg er skikkelig gira på middagen i kveld. 

I tillegg til Algerie kl. 20.30 på fredag, skal Håndballgutta møte Island på søndag kl 18.00. Kampene ser du på TV3/Viaplay. 

Les mer om Håndballgutta

Les mer om VM på IHFs offisielle sider