Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Børge Lund, Bjarte Myrhol og Christian Berge. Foto: Bo Amstrup / NTB
Børge Lund, Bjarte Myrhol og Christian Berge. Foto: Bo Amstrup / NTB

- En litt annen turnering enn vi ventet

I morgen starter VM. Håndballguttas landslagssjef Christian Berge måtte endre planene sine i siste liten.

Det skjer heldigvis ikke så ofte at VM-kvalifiserte nasjoner må kaste inn håndkleet samme uka som mesterskapet starter. Mandag måtte både Tsjekkia og USA takke for seg, på grunn av koronasmitte. Erstatterne var allerede pekt ut. Nord-Makedonia går inn i gruppe G, mens Sveits kommer inn for USA i gruppe E.

Altså Norges gruppe.

Landslagssjef Christian Berge har i månedsvis lagt opp planer for både gjennomføring, belastning og disponering til de tre kampene mot Frankrike, USA og Østerrike. Med Sveits inne i tolvte time, endres forutsetningene: Gruppas tredje alpeland har langt mer internasjonal rutine enn USA.

- Vi fikk beskjed i går kveld (mandag) om at USA er ute, og Sveits inne. Det medfører en litt annen turnering for oss med tanke på belastning av spillere. Den planen som opprinnelig var lagt, må endres på, fastslår Berge på pressemøtet dagen før VM-starten.

Møtet med Sveits kommer på lørdag. To dager før dette – altså i morgen - venter storkampen Norge-Frankrike. To nasjoner som har møttes mange ganger de siste årene. Åpningsoppgjøret har avkast klokka 20.30 torsdag kveld, og vises på TV3/Viaplay.

- De (Frankrike) hadde to kvalifiseringskamper nå mot Serbia, hvor de tapte én og spilte uavgjort i én. Det er et lag som har fått ny trener og som nok leter litt etter stabilitet. Men det er fremdeles et godt, fransk lag. De har (Nikola) Karabatic ute, og de mistet (Elohim) Prandi, men det er gode spillere som kommer. Jeg vet imidlertid ikke hvor mye vekt jeg skal legge på de to kampene mot Serbia. Frankrike har alltid kommet i 5-1 mot oss, men der kom de i 6-0. Så jeg er spent, og gleder meg, sier Berge.

Håndballguttas kaptein Bjarte Myrhol fikk følgende spørsmål på pressemøtet, som ble avholdt via Teams:

- Mange peker på Norge som den abslolutt største favoritten. Hvor rangerer du dere?

- Først og fremst må jeg bare si at det er utrolig gøy å bli rangert som favoritt i et VM. Det sier litt om hvor langt vi er kommet. Jeg har aldri vært bekymret for favorittstempel. Det er bare et tegn på at vi gjør noe riktig, sier Myrhol.

- Men jeg kommer ikke til å gå ut og snakke om gull. Det ser jeg ingen grunn til. Vi ønsker å vinne absolutt alle håndballkamper, enten det er i et gruppespill, semifinale eller finale. Så vi ønsker å komme lengst mulig, vi.

**Slik spiller Håndballgutta sitt innledende gruppespill i Egypt:

14/1, 20:30 Norge - Frankrike
16/1, 20:30 Sveits - Norge
18/1, 20:30 Norge - Østerrike

Alle kampene sendes på TV3/Viaplay.