Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201210_LKS_Katrine-Lunde_640x360web_foto-NTB.jpg
Katrine Lunde bidro til norsk seier over Nederland i EM.

Slik kan du bli en god målvakt!

Har du sett Katrine Lunde stå i mål i EM? Det ligger mye god trening bak når hun redder baller.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katrine og de andre målvaktene på landslaget har jobbet systematisk med hvordan de kan bli best mulig. Og Norge har i særklasse hatt gode målvakter i en årrekke.

Her ser du noen redninger fra Katrine i EM-kampen mot Nederland. Foto: EHF.       

Målvaktspillet er bygget på fysikk, teknikk og taktikk. Det vil si at jo bedre fysikk målvakten har, jo større er muligheten for å utvikle gode teknikker. Med fysikk her mener vi motorikk, koordinasjon, bevegelighet, eksplosivitet osv.) Og med gode teknikker har målvakten bedre forutsetninger til å utnytte de taktiske mulighetene. Derfor er det svært viktig at målvakten har en god fysikk!

I Målvaktskolen finner du gode relevante øvelser for fysisk trening for både helt ferske målvakter og for mer erfarne spillere.

Les hva Emily sier

Emily Stang Sando er i for tiden i EM der hun spilte de to første kampene i gruppespillet i Danmark. Vi har snakket med henne om viktigheten av fysisk trening for å stå godt i mål.

20201203_Emily Stang Sando, LKS_EM2020_NOR-POL_Foto Stanko GRuden_kolektiff.jpg

- For meg har fysisk trening alltid vært viktig for at jeg skal holde meg skadefri og under utvikling. Jeg har alltid syntes det har vært gøy å se resultater, konkurrere med meg selv og bli sterkere og mer eksplosiv. Jeg liker å utfordre meg selv, være kreativ og gjøre øvelser som bidrar til at jeg blir en bedre målvakt, forteller hun.

Emily legger vekt på at man har god basis styrke. Derfor har hun alltid med tre øvelser som tar for seg de store musklene som f.eks. knebøy. Resten av øvelsene er mer spesifikke målvakt-bevegelser eller annen eksplosiv trening.

- Med god hjelp fra flinke folk på Olympiatoppen og målvaktstrener Mats Olsson har jeg fått et allsidig program hvor mange av øvelsene ligner det jeg gjør i målet. Det har blitt mange treningstimer i styrkerommet, men det er helt klart gøyest å stå i mål og kunne gjøre en forskjell for laget sitt, avslutter hun.

Har du lyst til å lære mer og få tips om andre sider ved det å drive trening av målvaktene, sjekk ut Målvaktskolen.