Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020_EM-Kvinner_logo_640x360web.png

Slik gikk det i EM 2020 i Danmark

Norge vant EM foran Frankrike, mens Kroatia sin første medalje med en tredjeplass.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste har nok fått med seg at det ble norsk EM-seier (for åttende gang i historien) etter seieren mot Frankrike. Overraskelseslaget Kroatia sikret nasjonen sin første medalje på kvinnesiden, og Danmark måtte ta til takke med fjerdeplassen - akkurat som i EM i 2010 da finalen også ble spilt i Jyske Boxen i Herning.

I kampen om femteplassen var det Russland som trakk det lengste strået, til tross for at deres trener Ambros Martin fikk sparken før den kampen.  De neste plassene er fordelt etter resultatene i hovedrunden og innledende spill, og gir denne rekkefølgen:

7. Tyskland
8. Montenegro
9. Spania
10. Ungarn
11. Sverige
12. Romania
13. Serbia
14. Polen
15. Tsjekkia
16. Slovenia

Toppscorerne

Nora Mørk sikret seg toppscorertittelen med 52 scoringer, en uttelling på 74%. Nummer to ble Jovanka Radicevic fra Montenegro som hadde 39 (67% uttelling) og Lois Abbingh med 35 mål og 52% uttelling.

All Star Team

Her fikk Norge tre av plassene med Stine Bredal Oftedal (midtback, Camilla Herrem (venstre kantspiller) og Nora Mørk (høyreback). De øvrige var:

Målvakt: Sandre Toft, Danmark
Venstreback: Vladlena Bobrovnikova, Russland
Linjespiller: Ana Debelic, Kroatia
Høyre kantspiller: Jovanka Radicevic, Montenegro 
Forsvarsspiller: Line Haugsted, Danmark
Verdifulle spiller: Estelle Nze Minko, Frankrike

Seertall på TV og stream

TV3 og Viaplay sendte alle kampene fra EM. I semifinalen var snittet på 820 00 og på det meste så 1 040 000 på at Norge sikret seg finaleplassen, mens hjemmenasjonen Danmark måtte nøye seg med å spille bronsefinale.

Finalen mot Frankrike ble av det spennende slaget og holdt tv-seerne foran skjermene i de tusen hjem. Gjennomsnittet var på 1,1 million seere og maks antall på 1,4 millioner.

Hva skjer fremover?

Håndballjentene må spille kvalifisering for å komme til OL i Tokyo neste sommer. Den skal spilles i Montenegro i mars. Som følge av EM-gullet er laget også kvalifisering til VM i Spania i 2021 og EM i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro i 2022.

Les mer om seertallene

Interessert i mer fra EHF EURO 2020? Ta en sjekk på mesterskapssiden ehf-euro.com.