Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Øyvind Togstad
Øyvind Togstad
Foto: Svein André Svendsen

Øyvind Togstad klar for nytt EM

Øyvind Togstad er på plass i Herning i Danmark og ser fram til EM-starten i hans femte mesterskap som delegat.

Øyvind Togstad hadde flere grunner til å se fram til EM på hjemmebane i Trondheim Spektrum. Han er leder for NHF Region Nord, og han var i tillegg blant de EHF hadde oppnevnt til å være en av mesterkapets «Officials».

Da Norge måtte kaste inn håndkledet og Danmark overtok EM-arrangementet fikk Øyvind beskjed om at hans tjenester fortsatt var ønsket.

I Herning skal han være dommeransvarlig for gruppe A og B i innledende kamper. Og han blir også samme sted gjennom hovedrunde og finalespill.

-Er det strenge sikkerhetstiltak også for dommere og delegater, slik vi har hørt om for lagene?
- Ja, testingen startet hjemme i Norge 17. november. Deretter har jeg testet hver 72. time fram til avreise. Gjorde unna siste test hjemme 30. november og kom hit til Herning 1. desember. Da var det umiddelbart ny test og påfølgende isolasjon på hotellrommet, forteller Øyvind til handball.no. – I dag (2.12) er det ny test, og det er også tester hver dag under de innledende kampene. Deretter er det test hver 72. time fram til hjemreise.

Øyvind Togstad gleder seg til å komme i gang i Herning. Som mangeårig dommer på internasjonalt nivå (1995-2016) og som internasjonal delegat (fra 2017) har han solid erfaring. EM 2020 for kvinner blir hans femte mesterskap som delegat. I EM Menn i januar 2020 var han EHF-observatør i finalen mellom Spania og Kroatia i Stockholm. Han er også EHF-lektor. 

Mer om EM 2020 for kvinner