Annonse:
20211106 Gjensidige Cup billetter
Annonse:
20211106 Gjensidige Cup billetter

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magnus Jøndal i EM-kval. kampen mot Italia i november 2020
Magnus Jøndal i EM-kval. kampen mot Italia i november 2020
Foto: NTB

Magnus Jøndal gir seg etter OL 2021

Håndballguttas venstre kantspiller legger opp og melder at OL i 2021 blir hans siste mesterskap.

Fredag kom det informasjon fra Flensburg der han har spilt de siste tre årene, om at Magnus har bestemt seg for å legge skoene på hylla når OL-turneringen i Tokyo er ferdigspilt i august 2021.

Jøndal debuterte for Håndballgutta 20. april 2010 mot Tyskland, men fikk ikke plass på VM-laget i 2011. I EM 2012 var han derimot med i troppen, og han har vært et selvsagt valg på det norske herrelandslaget siden. Dermed har han fått med seg de to VM-sølvene fra 2017 og 2019 og bronse fra EM 2020. I 2019 ble han dessuten tatt ut på VMs All Star lag.

Håndballkarrieren startet på hjemstedet Hobøl, inspirert av pappa Arild som fikk med seg to landskamper i 1979. Senere ble det Follo HK der han var fra 2006–2014. Deretter gikk turen til ØIF Arendal og videre til GOG Håndbold i Danmark i 2016 før han dro til tyske Flensburg i 2018. Der ble han seriemester i sesongen 2018/2019.

I utenlandstilværelsen har han fått to barn og giftet seg. Familien gjør at han ønsker å flytte hjem til Norge.

- Håndball er fortsatt gøy, men reisingen og alt som følger med er ikke like moro lenger. Jeg har lyst til å bruke mer tid med kona og barna mine, derfor flytter jeg hjem etter sesongen, forteller han.

Planen er å bosette seg i Follo eller i nærheten, men håndballspill på høyt nivå er ikke en del av det nye livet. Vel hjemme har han noen store øyeblikk i minneboken som han kan se tilbake på:

- Å vinne Bundesligaen med Flensburg var en stor opplevelse. Det er også moro å ha vært med å spille Håndballgutta til to VM-finaler og ikke minst å få oppleve EM-kampene på hjemmebane i Trondheim, sier Magnus.

Landslagssjef Christian Berge synes det er leit at Jøndal gir seg, men har forståelse for hans valg.

-  Magnus har vært en av verdens beste venstrekanter, og det blir ingen enkel oppgave å fylle hans sko. Heldigvis får vi ha ham med oss til VM i Egypt i januar og til et forhåpentlig OL i Tokyo til sommeren.

Fakta:

Magnus Jøndal født 7. februar 1988
Spiller venstre kant i SG Flensburg Handewitt, Tyskland
Debuterte for Norge 15.04.2010
Har spilt 156 landskamper og scoret 496 mål

Se også pressemeldingen fra Flensburg-Handewitt