Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201207-lunde-oftedal-skogrand-LKS-EM2020-NOR-ROM-Vidar-Ruud-NTB.jpg
Fra venstre Katrine Lunde, Stine Bredal Oftedal og Stine Skogrand. Foto: Vidar Ruud / NTB
Foto: Vidar Ruud / NTB

Klar for gruppefinale mot kroatiske fightere

Stine Skogrand og Katrine Lunde er mektig imponert over den kommende EM-motstander Kroatia.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire lag står med full pott så langt i EHF EURO 2020. At Norge er blant disse, er ingen oddsbombe. Frankrike og Russland skal også tilhøre de ypperste nasjonene i Herning og Kolding. Men at Kroatia skulle høre med i dette selskapet, var det få som så for seg på forhånd.

Lørdag møtes Norge og Kroatia til toppkamp i hovedrunden. Én av seiersmaskinene må altså avgi sitt første poeng, fem matcher ut i turneringen.

- Man hadde ikke regnet med at skulle ha så mange poeng og spille så mye bra håndball som det de har gjort til nå, innrømmer Norges målvakt Katrine Lunde.

Analysene av motstanderen er godt i gang:

-  De fighter som bare det. De har masse energi. Det blir en ny, spennende kamp, men personlig synes jeg vi er bedre, så jeg håper jo vi klarer å ta den kampen også, sier Lunde.

- Det blir gruppefinale - kjempespennende! Det er et lag som har overrasket utrolig mye i dette mesterskapet. Det blir dødskult, sier Stine Skogrand, som mener at Håndballjentene vet hva som venter:

- Vi vet hva de står for. De spiller med lave skuldre, har høy selvtillit, og de nyter å være her. Jeg tror det blir en tøff kamp, sier Skogrand.

Kroatia-Norge har avkast lørdag kl. 18.15, og kampen ser du på TV3/Viaplay.