NM-finalen 2020
Elverum takket publikum for støtten

Norgesmestere for fjerde gang

Elverum kan juble for sin tredje strake NM-tittel etter seier 37-29 over Nærbø i årets cupfinale.

Både i 2018 og 2019 ble Elverum norgesmestere i Oslo Spektrum foran fulle tribuner. I dag kunne de heve pokalen for tredje gang på rad, denne gangen foran 200 tilskuere i Boligmappa Arena på Hamar.

På motsatt banehalvdel stod Nærbø, finaledebutanten som på mesterlig vis har tatt seg til sin første cupfinale for seniorer etter en sterk seier mot ØIF Arendal i semifinalen. Nærbø hadde vunnet to av de tre siste oppgjørene mot Elverum, begge gangene i REMA 1000-ligaen. Dermed var det klart for en skikkelig duell i årets cupfinale.

Norgesmester 2020

Josef Pujol ble kåret til Elverums beste spiller i finalen. Foto: NTB

Kampens første omgang ble en demonstrasjon i “lynhåndball” fra begge lag. 3-3 etter tre spilte minutter ble til 6-6, og så tok Elverum føringen. De regjerende norgesmesterne viste gode takter i forsvar og fikk flere viktige scoringer på kontringer og i ankomstspillet. Alexander Blonz løp inn fire scoringer i den første omgangen.

Nærbø spilte også godt, og holdt følge i store deler av omgangen. Tekniske feil og skuddbom fra Elverum ble straffet umiddelbart fra en løpsvillig gjeng fra Jæren. Med ti minutter igjen smalt det lynraskt begge veier og 11-7 ble 13-9 i løpet av ett minutt! Elverums firemålsledelse bestod ut omgangen, da sto det 19-15.

Elverum fortsatte å øke ledelsen i 2. omgang. 19-15 ble til 21-15, og midtveis hadde ledelsen økt til syv mål på stillingen 30-23. Andreas Horst Haugseng bidro med flere viktige scoringer for å holde Nærbø i kampen, og de blåkledde fortsatte å vise kvaliteter både forover og bakover på banen, men til liten nytte: Elverum leverte varene og kunne til slutt juble for nok en NM-tittel.

Andreas Horst Haugseng scoret sju mål for Nærbø. Foto: NTB

– Det var en god slutt på 2020. Det var på tide med en opptur, sa Elverum-spiller Simen Nicolay Schønningsen til TV2 etter kampen.

Thomas Solstad, kaptein for Elverum, kunne løfte kongepokalen etter kampen. Foto: NTB

Nærbø tok sin første medalje på seniornivå og Nærbø-trener Rune Haugseng var godt fornøyd etter finalen:

– Det er en god lærdom og vi er godt fornøyde like vel. Vi kom til en finale og gjør oss ikke vekk. Vi skal komme sterkere tilbake.

Neste kamp for begge lag er i REMA 1000-ligaen på nyåret. 4. januar spiller Nærbø mot Viking Håndball, mens Elverum skal ta i mot Halden på hjemmebane.

NM-finalen for kvinner er utsatt. Dato og spillested kommer så snart dette er klart.

NM-finale menn senior
Elverum – Nærbø 37-29 (19-15)
Boligpartner Arena
200 tilskuere

Toppscorere Elverum: Simen Nicolay Schønningsen, Dominik Mathe og Alexander Christoffersen Blonz med 6 mål.

Toppscorer Nærbø: Andreas Horst Haugseng og Tord Aksnes Lode med 7 mål.

Utvisninger: Elverum 4x2 min., Nærbø 3x2 min.