Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF Logo Isbjørn

NM-finalen for menn spilles på Hamar

NM-finalen for menn mellom Elverum og Nærbø spilles som planlagt 29. desember, men flyttes til Hamar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste årene har NM-finalene blitt spilt i Oslo Spektrum for fulle hus. På grunn av koronarestriksjonene blir det endringer i år. NM-finalen for menn flyttes geografisk, mens NM-finalen for kvinner er utsatt.

- Med årets finalelag ville Oslo Spektrum blitt fylt opp til randen igjen. Under de rådende forhold er det klart at det ikke blir noen publikumsfest i år. Derfor har vi blitt nødt til å justere, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

Herrefinalen vil bli spilt i Boligpartner Arena på Hamar.

- Vi valgte denne arenaen i samråd med klubbene, deres organisasjon Norsk Topphåndall og rettighetshaver TV 2. Da Oslo-området ble uaktuelt som følge av at det ikke er tillatt med tilskuere i hallene, vurderte vi flere alternativer. Vi landet på Hamar blant annet for å sikre kortest mulig reisevei for klubbene og rettighetshaver TV 2. Det er kort vei fra Gardermoen for Nærbø, og kort biltur for Elverum. Region Innlandet, som er arrangør sammen med Norges Håndballforbund sentralt, er godt i gang med forberedelsene til denne viktige dagen for norsk håndball, sier Aalbu.

Samtidig er altså kvinnefinalen utsatt.

- Vi kommer tilbake med dato og spillested så snart dette er klart. Kvinnefinalen er utsatt på grunn av hvordan de norske karantenebestemmelsene fungerer ved innreise til Norge. De to finalistene Vipers og Sola har for mange spillere som er representert i den norske EM-troppen. Disse spillerne vil bli sittende i en 10 dager lang karantene ved hjemkomst fra Danmark rett før jul. Det er selvsagt uaktuelt å spille en NM-finale der lagene ikke kan stille med sitt sterkeste lag, sier Aalbu.

**Publikumsrestriksjonene gjør at antallet mennesker som kan være til stede i hallen under finalen mellom Elverum og Nærbø, blir sterkt begrenset. De få billettene som er tilgjengelig vil bli fordelt mellom klubbene, samt at noen tilfaller Norges Håndballforbunds gjester og samarbeidspartnere. Klubbene vil selv gå ut med informasjon om bruken av sine tildelte billetter så snart det er mulig.

For mer informasjon, kontakt:
Jan-Erik Aalbu
Kommersiell sjef
Norges Håndballforbund
Tlf.: 977 11 120