Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201212-Nora-Mørk-jubler-med-benken-LKS--EM2020-NOR-KRO-Ludvig-Thunman-Bildbyrån.jpg
Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Håndballjentene med femte strake seier i EM

Etter en strålende andreomgang er de norske jentene klare for semifinale etter å ha feid Kroatia av banen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballjentene vant med sifrene 36-25, og er med det klare for semifinalen som gruppevinnere allerede før den siste kampen i hovedrunden.

Sensasjonslaget fra Balkan hang godt med i innledningen. Med et skyhøyt tempo og offensive spillere som skinte om kapp med stjernene på nattehimmelen var det en målrik start på kampen. Den kroatiske giganten Camila Micijevic har vært helt suveren hittil i EM, og brukte kun 43 sekunder på å sette den første ballen bak Norges målvakt Katrine Lunde.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

20201212-Veronica-Kristiansen-og-Intersport-LKS--EM2020-NOR-KRO-Stanko-Gruden-Kolektiff.jpg

Veronica Kristiansen scoret fem mål mot Kroatia. Foto: Stanko Gruden / Kolektiff

Norges kaptein, Stine Bredal Oftedal, ville ikke være noe dårligere og viste at hun er i storform i dette mesterskapet. Hun var meget frisk i åpningen og satte fire av Norges åtte første scoringer. Tempoet i kampen roet seg ned da det nærmet seg pause, og Norge slet stort med samspillet offensivt. Samtidig hadde Norge problemer med å legge et ordentlig press på skytterne til Kroatia. Håndballjentene ledet 15-14 til pause i det Gunnar Pettersen omtalte som en rufsete omgang av Norge.

Assistenttrener Tonje Larsen var ikke helt fornøyd med første omgang, og ønsket at de norske jentene skulle tette igjen i forsvar og heller tvinge Kroatia til å avslutte fra kantene. Norge på sin side trengte å få i gang kantspillet, for i første omgang scoret Norge 0 (!) mål fra kantposisjonene.

I andre omgang var Silje Solberg kommet inn som keeper i det som ble hennes første EM-minutter. Hun kunne ikke hindre at Larisa Kalaus sendte Kroatia i føringen 17-16 for første gang siden de ledet 2-1 i starten av kampen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

20201212-Henny Reistad-banens-beste-LKS--EM2020-NOR-KRO Vidar Ruud NTB.jpg

Henny Reistad ble kåret til banens beste. Foto: Vidar Ruud / NTB

Men så syntes de norske jentene at nok var nok. Anført av Henny Reistad og et kruttsterkt forsvarsspill kjørte Håndballjentene over Kroatia. For mens det for Kroatia sa helt stopp offensivt, så rant målene inn bak en sjanseløs Lucija Besen. 17-16 til Kroatia snudde til 31-20 til Norge på snaue 20 minutter, og det luktet semifinaleplass helt fra Sydbank Arena og til Norge. Håndballjentene ga seg ikke før det sto 36-25 på tavla. Thorir Hergeirsson var meget fornøyd med hvordan Norge hevet forsvarsspillet utover i andreomgang.

Toppscorer for Norge ble ungjenta Henny Reistad (21) som scoret syv mål og i tillegg ble kåret til banens beste. Hun fikk også fortjent skryt av trener Hergeirsson som skrøt av hvordan hun kunne bekle ulike roller og hennes offensive repertoar. Selv var Reistad utrolig glad for å ha sikret semifinaleplass og veldig fornøyd med laginnsatsen.

Neste kamp for Norge er siste kamp i hovedrunden. Da er det Ungarn som står på motsatt side av parketten, og kampen vises tirsdag 15. desember klokken 20.30 på Viaplay.

Se høydepunkter fra kampen. Foto: EHF

KAMPFAKTA

EM 2020, hovedrunden

Kroatia – Norge 25-36 (14-15)

Sydbank Arena, Kolding

Toppscorer Norge: Henny Reistad, 7 mål.

Toppscorer Kroatia: Camila Micijevic, 7 mål. 

Utvisninger: Kroatia 5x2 min., Norge 0x2 min.

Se kamprapporten