Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201203-jubel-LKS--EM2020-NOR-POL-Petter-Arvidson-Bildbyrån.jpg

Hviledag med uteaktiviteter

God stemning i den norske troppen etter at kampene i gruppespillet er unnagjort.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdagen blir hviledag med litt frisk luft for Håndballjentene i Danmark. – Etter tre kamper med like mange seire skal det gjøre godt å gjøre litt annet, selv om både Katrine Lunde, Marit Malm Frafjord og Stine Bredal Oftedal så langt synes det har gått greit å være i EM-bobla. – Det er ikke så mye annerledes enn vi er vant til i mesterskap, sa bl.a. Stine Bredal Oftedal på tirsdagens digitale mediemøte.

Hvilke lag Norge møter i Hovedrunden avklares først i kveld (tirsdag) da lagene i gruppe C spiller sine siste kamper. Så langt har resultatene i denne gruppe vært overraskende, og de regjerende verdensmesterne Nederland kan risikere å ikke komme videre fra gruppespillet, mens Kroatia kan bli gruppevinnere.

– Kroatia er nok overrraskelsen og klart det er også er overraskende om Nederland blir slått ut, sa Stine Bredal Oftedal, som kunne fortelle at jentene følger godt med på mulige motstandere videre, men har mest fokus på seg selv og det å være skjerpa. – Vi har veldig lyst til å komme videre, sa Stine. (Kroatia, Ungarn, Serbia og Nederland er lagene i gruppe C).

Katrine Lunde fikk naturlig nok mye oppmerksomhet også i mediemøtet tirsdag. Hun spilte som kjent sin landskamp nr 300 og fikk premien som Banens Beste etter kampen mot Romania. – Det ble tid til litt feiring og en spesiell kveld, kunne Katrine fortelle. Hun sa også at det var fantastisk å komme inn i gjengen og få masse støtte med gode og meldinger. Katrine er utrolig glad for støtten hun får både fra de nærmeste og fra laget og støtteapparatet. – Før kampen mot Romania var jeg litt nervøs, litt usikker på meg selv, men opptatt av å finne balansen og gjøre det jeg er god til, sa hun, og la til at hun var svært glad for at det gikk så bra.

Marit Malm Frafjord fikk spørsmål om samarbeidet med Kari Brattset Dale som ser ut til å fungere veldig bra. – Jeg har jo ikke spilt så mye med Kari tidligere, så vi har hatt noen ekstra møter, og kommenterer også godt underveis, men vi skal bli enda bedre, sa Marit, som selv fikk mange godord av de andre som ble intervjuet på mediemøtet. – Hun gir mye trygghet og har solid erfaring. Hun er en ledertype gjennom sine handlinger og praksis, sa Thorir.

Se videointervju med Marit fra pressetreffet:

Se mer om EM på våre EM-sider

EM-sidene