Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nora Mørk og Kristine Breistøl
Nora Mørk, Kristine Breistøl og Norge er klar for finalehelg i EM 2020
Foto: NTB

Håndballjentene klar for finalehelg

Frankrike – Kroatia og Norge - Danmark er semifinalene i EM. Kampene spilles fredag 18. desember.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Kroatia er ett av lagene som nå skal spille om medaljer i EM var det neppe mange som hadde i sine forhåndstips. Desto hyggeligere er det. Tidligere besteplassering i EM var 5. plass i 1994.

Den siste dagen i Hovedrunden i EM viste og at vertsnasjonen Danmark har tatt gode steg gjennom EM, og blir en tøff utfordrer for Håndballjentene i den kommende semifinalen. Frankrike og Norge har hele veien vært blant semifinalekandidatene.

Hovedrundegruppe I

Før de siste kampene i denne gruppa var tre lag i fight om de to semifinaleplassene. Frankrike sikret gruppeseieren med 31-25 mot Sverige, mens Danmark knep andreplassen med solid seier mot Russland, 30-23. Montenegro og Spania spilte uavgjort 26-26. Russland skal spille om 5.-6. plass. Montenegro, Spania og Sverige endte på de tre siste plassene i gruppa.

Hovedrundegruppe II

Håndballjentene har vært ustoppelige også i Hovedrunden. Tirsdag ble det ny, klar seier. Denne gang 32-21 mot Ungarn. Norge var klar for semifinale allerede før kampen mot Ungarn, men det var spenning om hvilket lag skulle ta andreplassen i gruppa. Tyskland hadde muligheten, men klarte ikke stå i mot hardt kjempende Kroatia. Med seier 23-20 blir det semifinale for Kroatia. Nederland må spille om 5.-6. plass. De vant 35-24 mot Romania tirsdag. Tyskland, Ungarn og Romania ble de tre lagene nederst i denne gruppa.

Semifinalene

Fredag 18. desember
Kl. 18:00 Frankrike – Kroatia
Kl. 20:30 Norge – Danmark
I tillegg spilles kampen om 5.-6. plass mellom Russland og Nederland samme dag kl. 15:30.

Bronsefinale og finale

spilles søndag 20. desember. Bronsefinale kl. 15:30 og finale kl.18:00.
Alle kampene fredag og søndag spilles i Jyske Bank Boxen i Herning.
EM-kampene kan du se på TV3 og Viaplay.

Mer om EM 2020

Se mer om EM på våre EM-sider.