Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen var sentral for THW Kiel
Sander Sagosen var sentral for THW Kiel
Foto: Kolektiff

En triller av en semi og to nordmenn i finalen

Både Harald og Sander spilte godt i mandagens triller av en semi og er klare for finale mot Barça.

Vi visste vi ville få minst en nordmann i finalen i herrenes EHF Champions League, men ville det bli en eller to?

Endelig var det altså duket for herrenes EHF Champions League Final 4, som aller helst skulle vært en skikkelig håndballfesthelg og gått av stabelen i mai. Slik ble det ikke på grunn av koronapandemien. Final 4 2019-20 ble utsatt til romjulen og spilles for tomme tribuner.

Den andre semifinalen hadde nemlig tre norske spillere i kampoppstillingen, med Sander Sagosen og Harald Reinkind for THW Kiel fra Tyskland og Kent Robin Tønnesen for ungarske Veszprém. Sander og Harald spilte godt og mye, mens det ble lite spilletid på Kent Robin.

Kiel hadde god kontroll på første omgang og ledet på det meste med syv mål. Veszprém ville det derimot annerledes og slo godt tilbake i andre. Da det gjenstod ti minutter var forspranget spist inn og vel som det. Ungarerne ledet da med fire mål, men likevel ble det uavgjort ved full tid og det skulle avgjøres med ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble uhyre spennende og selv om Veszprém ledet med to etter de første fem minuttene, var det THW Kiel som stakk av med seieren til slutt.

Mandagens første semifinale gikk mellom Barça og Paris Saint-Germain, Sander Sagosens gamle klubb. Her var det fult trøkk fra start og som man kan lese av resultatet, ble det scoret mange mål. Av to store klubblag, som begge var kommet til Køln for å vinne, var det Barça som trakk det lengste strået og ble det første laget som kvalifiserte seg til tirsdagens finale.

Du kan lese mer om EHF Champions League på EHFs nettsider.

Bronsefinalen og finalen spilles tirsdag kl. 18:00 og 20:30 og sendes på V Sport 1 og Viaplay

KAMPFAKTA

EHF Champions League – Semifinaler
Lanxess Arena, Køln, Tyskland

Barça - Paris Saint-Germain HB 37-32 (18-14)
Toppscorer Barca: Dika Mem (8)
Toppscorer PSG: Dylan Nahi (9)
Kamprapport

THW Kiel - Telekom Veszprém HC 36-35 eeo. 29-29 (18-13)
Toppscorer Kiel: Hendrik Pekeler (8)
Toppscorere Veszprém HS: Gasper Marguc (7) og Vuko Borozan (7)
Kamprapport