Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke
Foto: Bo Amstrup/NTB

- Gleder oss til å komme i gang med EM

Håndballjentene er i ferd med å gjøre sine siste forberedelser til første EM-kamp, mot Polen torsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag hadde Håndballjentene det siste digital pressemøtet før første EM-kamp. 

-Det er klart vi kjenner litt på situasjonen, men vi stoler på at smittevernprotokollene er gode nok og at alle følger dem. Vi selv må være kjempestrenge og ta de forholdsreglene vi kan, sier kaptein Stine Bredal Oftedal før EM-starten. – Det blir bra når vi kommer oss i gang med kampene.

-Vi må være klare fra start, sa Heidi Løke på pressemøtet. Møtet med Polen blir for henne også et møte med svoger Arne Senstad (som sammen med Reidar Møistad er trenere for Polen). Og vi vet at Arne er god til å få det beste ut av lagene han har ansvar for. De spiller knalltøft i forsvar og gir mye juling, sa Heidi. Hun synes det fortsatt er utrolig gøy å være med og kjempe på øverste nivå, og har avgjort ikke planer om å gi seg, selv om hun er blant dem som har vært med på det aller meste gjennom mange år. 

Fra et spillerhotell hvor Norge til nå har vært alene, men nå får selskap av flere lag, kunne landsalagssjef Thorir Hergeirsson fortelle om god stemning i troppen, og at både han og jentene kjenner litt på at det snart er klart for kamper etter gode treningsdager. Hele Norges tropp er ute av isolasjon, og alle har testet negativt før åpningskampen mot Polen i Sydbank Arena i Kolding torsdag 3. desember kl. 20:30 (på TV3 og Viaplay).

Om målvaktssituasjonen kunne Thorir fortelle at Emily Stang Sando og Rikke Granlund er klare fra start. Katrine Lunde er i trening og i fin form sammen med EM-reserver og rekruttjentene i Kristiansand. Hun er ventet til EM-byen lørdag. Silje Solberg skal igjennom ny test i dag. (onsdag) 

Thorir var også klar på at alle lag Arne Senstad trener gir jernet. Polen er i ferd med å bygge opp ett nytt lag, men har fortsatt mange gode spillere. – Det blir en tøff åpningskamp, og vi er ydmyke og klare, sa han.

Se mer om EM på våre EM-sider

Se sendeplan for EM