Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers til NM-finale for fjerde gang på rad

Etter å ha beseiret Fana med ni mål, ble det klart at det er Vipers som får spille NM i Oslo spektrum på tampen av året.

Vipers Kristiansand har vært gode lenge. Så langt i sesongen har de rett og slett vært best. Vipers, med hele 5 spillere i Thorirs EM-stall, var forhåndsfavoritter for de aller, aller fleste. Fana på sin side spilte sin aller første semifinale i NM noen sinne.

Bergenslaget gjestet Aquarama også for knappe to uker siden. Da vant Vipers med hele 21 mål. Det var kanskje nettopp derfor både litt overraskende, og på sett og vis gledelig, at den første omgangen ble langt jevnere enn forventet. Vipers gjorde flere tekniske feil, og Fana klarte å ikke havne helt bakpå.

I en riktignok begrenset, men likevel utsolgt Aquarama, viste hjemmelaget på tampen av de første tretti at de har mange profiler i staben som kunne pynte på resultatet. Silje Waade stengte forsvaret omtrent alene, og sørget for få baklengsmål. Til pause var Vipers foran med 17-11.

De sørlendingene som lente seg tilbake etter pause krøp ganske raskt frem på tuppen av stolsetet igjen i den andre omgangen. Fana gjorde en kanonstart, og meldte seg på kampen. Godt hjulpet av Sofie Ege Grønlund i mål, lå Fana "plutselig" bare to bak. 

Men så var det bare et blaff. Selv om Fana på et tidspunkt bare var to mål bak, var det egentlig aldri tvil om hvem som fortjente cupfinalebilletten i den første semifinalen i NM for kvinner. Vipers jobbet jevnt og trutt, og tross noen uvanlige bom fra Heidi Løke, var Vipers raskt foran i en solid ledelse igjen. Da seksti minutter var spilt viste lystavlen 33-24, og Vipers var kvalifisert til NM-finalen som spilles i Oslo spektrum den 29. desember. Hvem de skal spille mot der er fortsatt uklart. Også den andre semifinalen skulle vært spilt i dag, men Fredrikstad-Sola er covid-19-utsatt på ubestemt tid. 

FAKTA
NM semifinale
Vipers - Fana 33-24 (17-10)
Aquarama, Kristiansand
200 tilskuere (fullt)

Vipers Kristiansand
Evelina Eriksson, Katrine Lunde, Heidi Løke (BB) 8, Henny Ella Reistad 5, Sunniva Amalie Næs Andersen 4, Marta Tomac    3, Nora Mørk 3, Emilie Hegh Arntzen 3, Linn Sulland 2, Ragnhild Valle Dahl 1, Jana Knedlikova 1, Malin Aune 1, Vilde Kaurin Jonassen, Silje Katrine Waade, Jeanett Egebakken Kristiansen og Hanna Maria Yttereng.  

Fana
Sofie Ege Grønlund, Celine Solstad 6, Marit Ova Bøyum 4, Christine Karlsen Alver 4, Andrea Martine Solstad 3, Oda Cathrine Lunne Mastad 2, Maren Gabrielsen 2, Sara Berg 2, Cathrine Schjøtt 1, Sofie Vinde Norum, Aurora Kjellevold Hatle, Henriette Risti, Natalia Komorowska-Guddal og Candy Jabateh.

Utvisninger Vipers ingen, Fana 3x2 minutter

Alle kamphendelser finnes på Håndball LIVE