Trener Sola
Steffen Stegaviks Sola tok seg til en historisk NM-finale.

Sola sikret finaleplassen i NM for første gang

Sola tar seg til cupfinale for første gang, men en alvorlig skade satte stopper for jubelen.

Ingen av lagene har tidligere kommet til NM-finalen og lysten lå sterkt hos begge lag. Etter en 16 dagers karantene hadde Fredrikstad sin første trening sammen på onsdag denne uken, og har med det kun hatt tre dager på å forberede seg til semifinalen.

Da lagene møtte hverandre i REMA 1000 ligaen for under tre uker siden var det kun ett mål som skilte lagene etter seksti minutter, hvor Sola stakk av med seieren. Det så derfor ut til å bli et spennende oppgjør i Kongstenhallen i Fredrikstad, men kveldens kamp ble en helt annen enn deres siste oppgjør.

Sola satte kampens tre første mål, og det tok nesten syv minutter før Fredrikstad fikk sinn første ball i nettet. De gulkledde var raskest i kontringene og sterkest i forsvaret og økte forspranget gjennom hele første omgangen. Lagene gikk til pause med stillingen 8-15 i favør de gulkledde fra Stavanger.

I andre omgang hadde hjemmelaget bedre flyt, men fikk aldri hentet inn forspranget til Sola. De kom nærmeste med fire mål opp til bortelaget, før det glapp og Sola igjen økte sitt forsprang.

Med ni minutter igjen på klokka gikk en kamp om ballen i kontra mellom Solas Martine Wolff og Fredrikstads Thale Rushfeldt Deila veldig galt. De begge ble revet over ende og Wolff ble liggende og holdt seg til venstre kne etter hendelsen. Hylene ga liten tvil om at det kan være en alvorlig kneskade.

Begge lagene forsøkte å få fokus tilbake på kampen, men hendelsen preget kampens siste minutter. Sola sørget for å ta tilbake forspranget de startet andre omgang med, og holdt den hele veien inn til kampen ble blåst av. Sola vant kampen 29-22, og skal møte fjorårets cupvinnere, Vipers, i NM-finalen.