Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige
Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sergej Demidov
Sergej Demidov
Foto: Nordstrand Håndball

Sergej Demidov til minne

Sergej Demidov er død. Han ble bare drøyt 59 år gammel.

Han spilte i MAI Moskva og Celtnieks Riga før han i 1990 kom til Norge, som en av de aller første sovjetiske lagspillere noen gang (uansett idrett). Før han dro til Norge var han tre ganger kåret til den aller beste spilleren i Sovjetunionen.

I Norge ble han raskt en viktig del av suksess-laget til Sandefjord Håndballklubb på begynnelsen av 90-tallet og han ble både seriemester og NM-vinner med Sandefjord HK allerede i den første sesongen.

Sergej markerte seg i tillegg også etter hvert som trener, og trente Kragerø fra 1994-96. Han var og involvert i flere prosjekter i Norges Håndballforbund, blant annet i trenerteam for U-landslag og Juniorlandslag Menn fra 2000 til 2005. Han var og engasjert ved topphåndballinja til Sandefjord Videregående skole og som sportssjef ved NTG Bærum.

Han har i tillegg gjennom mange år hatt tilknytning til russisk håndball, hvor han nå var i gang med utarbeidelse av metodikk for unge russiske idrettsutøvere. Det fikk han dessverre ikke fullføre.

Våre tanker går til hans nærmeste, og vi lyser fred over Sergej Demidovs minne.


Det avholdes minnestund i Moskva torsdag 26. november. Senere vil det også bli en minnestund i Norge.