Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vegard Bakken Øien storspilte mellom stengene og ble kåret til banens beste spiller.
Vegard Bakken Øien storspilte mellom stengene og ble kåret til banens beste spiller.
Foto: Nærbø

Nærbø-eventyret fortsetter med NM-finale

Nærbø tok NM-gullet for junior både i 2017 og 18. Nå skal mange av de samme spillerne spille for seniorgull.

Nærbø hadde slått ØIF Arendal bare to ganger tidligere i historien - i finalen i Skjærgårdslekene og i sluttspillet. Begge gangene i fjor. I semifinalen torsdag kveld kom seier nummer tre. Med 30-25 kunne Nærbø-spillerne hoppe rundt i en ekstatisk ringdans og feire klubbens første NM-finale for senior.

Allerede etter første omgang så det ut til semifinaledebutanten fra Jæren faktisk kunne få sin tredje seier mot sørlendingene. Hjemmelaget, som måtte nøye seg med 200 tilskuere i "Fjøset", slapp aldri Arendal til ledelse.

Begge lag var bedre i forsvar enn angrep det første kvarteret, og det var scoret bare 11 mål. Så løsnet det for både jærbuer og sørlendinger - og ikke minst for Nærbø-målvakt Vegard Bakken Øien. Han avverget flere hundreprosentsjanser og bidro sterkt til at hjemmelaget kunne gå til pause med 12-10.

- Mange rare "domsslut", men hovedproblemet er at vi ikke setter ballen i mål. Vi kan ikke gjøre deres keeper til verdens beste, uttalte Arendal-trener Marinko Kurtovic til TV 2 i pausen.

At Arendal gjorde Øien til verdens beste blir å ta litt hardt i, men de gjorde ham i alle fall til banens beste. Øiens redningsprosent på 45 bidro sterkt til at Arendal aldri kom nærmere enn 16-16 snaut ti minutter ut i annen omgang. Derfra og inn var Nærbø aldri mindre enn to mål foran. Spikeren i Arendal-kista kom da Tord Aksnes Lode satte inn et straffekast til 27-23 to og et halvt minutt før slutt.

Nærbø har med 11 spillere som tok NM-gull for junior både i 2017 og/eller 2018. Ungdommelig pågangsmot - og Vegard Bakken Øien - slo ut Arendals rutine.

- Det ble mange nærskudd, og det er en fordel for meg som er ganske stor. I tillegg hadde jeg dagen og flyten, sa Øien, som mente at det ikke spilller noen rolle hvem laget får i finalen. - Cup er cup, sa semifinalehelten.

- Honnør til Nærbø. De satte ballene i mål, det gjorde ikke vi. Vi var ikke kyniske nok i det siste momentet, oppsummerte Marinko Kurtovic.

- Den viktigste kampen i klubbens historie. Dette kan bli en milepæl, sa Mr. Nærbø, Rune Haugseng, i intervju med TV 2 før kampen. Det ble en milepæl - for det Haugseng kaller en haug med guttunger, inkludert tre Haugseng-er.

Som trener Heine Jensen uttalte til håndball.no nylig er Nærbøs mål å spille E-cup i 2024. "Oppvarmingen" blir NM-finale mot vinneren av den utsatte semifinalen Elverum-DHK. Og da blir det fort E-cup allerede neste sesong!

FAKTA
Semifinale NM, herrer
Nærbø-ØIF Arendal 30-25 (12-10)
Nye Loen Nærbø
200 tilskuere
Mål Nærbø: Tord Haugseng 6, Tord Aksnes Lode 5, Sindre Heldal 5, Andreas Haugseng 4, Ole Nærland 3, Lars Sigve Hamre 3, Theodor Svensgård 2, Stian Vigre 1, Mike Lønne 1.
Mål Arendal: Olaf Richter Hoffstad 5, Lars Jakobsen 5, Sebastian Løvlie Simonsen 4, Sondre Paulsen 4, Mario Matic 3, Lauritz Rannekleiv 2, Kristian Rammel 1, Josip Vidovic 1.
Utvisninger: 2x2 min. på begge lag.