Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var godt fornøyd etter de to kampene mot Danmark.
Landslagssjef Thorir Hergeirsson var godt fornøyd etter de to kampene mot Danmark.
Foto: NTB

Lader opp til EM-åpningen torsdag

Håndballjentene bruker tiden i Danmark godt til de siste EM-forberedelsene. Torsdag smeller det.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for at han i dagene fremover får flere økter med håndballtrening før EM åpningen mot Polen torsdag. Før kampene mot Danmark ble det nemlig kun tid til en treningsøkt før første kamp. Slik blir det med de strenge smittevernsreglene når lag ankommer EM-byen.

Han synes laget svarte bra på mange punkter etter de to kampene mot Danmark.

- Vi har en bra bredde i laget vårt nå. Kantspillerne våre leverte veldig bra, og det var godt å se at målvaktspillet var godkjent. Rikke Granlunds innhopp i siste kamp var matchavgjørende, sier han og skryter av troppens debutant.

Danskene har hevet seg godt siden Golden League-turneringen i oktober. Da var Norge mange hakk bedre enn dem (vant med sju mål), i de siste to kampene i oppkjøringen skilte bare to og tre mål mellom lagene.

- De har et godt mannskap og fikk lov til mye. Vi slet med linjespillet og ankomstspillet mot dem, og vi har mer å gå på i kontringsspillet enn vi fikk vist. Men det etablerte forsvaret var jeg fornøyd med.

I dagene frem til kampen mot Polen skal det jobbes godt på trening. Jentene skal bli mer samspilt, og i angrepsspillet skal det terpes på ulike konstellasjoner. Der er de allerede i gang med.

Åpningskamper er spesielle

Malin Aune storkoser seg sammen med jentene i EM-byen og er glad for å være på plass i Kolding.

- Vi må være godt forberedt til første kamp for i EM kan alle kamper være avgjørende. Åpningskamper er ekstra nervepirrende, så det gjelder å få en god start på mesterskapet – kjøre på fra start. Vi har et godt lag, og det tenker vi å vise, sier hun.

EM starter torsdag og Norges kamp mot Polen har avkast kl. 20.30 på TV 3. Men allerede fra kl. 17.30 starter sendingen med kampen mellom Romania og Tyskland og opplading til Håndballjentenes første EM-kamp.

Les mer på våre EM-sider