Emil Kheri Imsgard ble viktig for Elverum i kveldens kamp.

Elverum tar seg til sin tredje cupfinale

Elverum har vunnet cupfinalen i 2018 og 2019, nå får de nok en mulighet til å hente hjem gullet.

Etter ti dagers utsettelse var det endelig klart for semifinalen mellom Elverum og Drammen, lagene som til sammen har stått for de tre siste gullene i NM. De to siste årene har Elverum dominert NM og stukket av med seieren i cupfinalene både i 2018 og 2019, men i 2017 var det Drammen som gikk helt til topps i NM.

I REMA 1000 ligaen har også Elverum prestert og leder foreløpig ligaen, tre plasser over Drammen. For bare tre uker siden møttes de to semifinalistene i REMA 1000 ligaen, hvor Elverum vant med elleve mål mot Drammen. Denne gangen så kampen helt annerledes ut fra start.

Elverum satt kampens første mål i nettet og Drammen kom hurtig med utligningen. Etter fem minutter spilt tok Drammen ledelsen i kampen, men det varte ikke lenge. Lagene holdt høyt tempo begge veier og fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang. Lagene stod likt etter 30 minutter og gikk til pause med stillingen 16-16.

– Det er intensitetsnivået og detaljene vi gjør det står på, og foreløpig har det vært bra. Vi har troa på de tingene vi gjør, sa Elverums trener, Kristian Kjelling, til TV 2 i pausen.

Elverums trener, Børge Lund, sa til TV 2 i pausen at han ønsket å gjøre noen endringer i forsvaret før andre omgang. Emil Kheri Imsgard kom inn for Thomas Fries, en avgjørelse som viste seg å være lønnsom for hjemmelaget.

I andre omgang fant Elverum frem et ekstra gir og i løpet av ti  minutter hadde de skaffet seg en tremålsledelse, men de klarte ikke å riste av seg Drammen helt. Det tok bortelaget bare få minutter å hente inn forspranget til Elverum, og igjen lå lagene og fulgte hverandre tett.

Sander Drange Heieren stod en storkamp i mål og sørget for å gjøre det det vanskelig for Elverum å sette sjansene sine, men ikke umulig. Det var tett mot slutten av kampen, men med to minutter igjen hadde hjemmelaget kjempet seg til en tremålsledelse. Drammen gikk ut til mann mot mann de siste minuttene og får redusert, men det ble for lite tid for bortelaget. Det er Elverum som blir den siste NM finalisten. Kampen ender 30-28 til Elverum.

Alexander Ørjevik Westby ble viktig for Drammen i kveldens semifinale, hvor han satte hele åtte baller i nettet.
– Jeg synes vi gjør en bra kamp og skal være stolte av prestasjonen, det er mye bedre enn forrige gang vi møtte dem, sa han til TV 2 etter kampen.

Børge Lunds plan om å endre noen ting i forsvaret før andre omgang, viste seg å være lønnsomt for hjemmelaget.
– Vi står ”tightere” i andre omgang, får flere redninger og det gjør at vi kan vente på de gode sjansene i angrep. Det er små marginer som gjør at det til syvende og sist går i vår favør i dag, sa Lund til TV 2 etter kampen.

Elverum skal møte Nærbø i cupfinalen. Nærbø slo ØIF Arendal i semifinalen og tok seg til sin alle første finale. Finalen skal etter planen spilles tirsdag 29.desember.