Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Arkivfoto: Bo Amstrup / NTB
Arkivfoto: Bo Amstrup / NTB

Håndballjentene jubler over EM-avklaring

EHF EURO 2020 for kvinner vil i sin helhet bli avviklet i Danmark. Åpningskampen spilles 3. desember.

Mesterskapet skulle opprinnelig vært arrangert i Norge og Danmark. Mandag 16. november ble det kjent at mesterskapet ikke lar seg gjennomføre i Norge.

I dag kom bekreftelsen på at hele EM blir spilt i Danmark. Kolding blir ny arrangørby, i tillegg til Herning.

- Vi er utrolig glade for at vi får muligheten til å spille mesterskap i Danmark i desember, sier Håndballjentenes kaptein, Stine Bredal Oftedal, og fortsetter:

- Vi håper vi kan være med på å spre litt glede i en vanskelig tid. Det blir et annerledes EM, men vi er klare til å ta alle forholdsregler som trengs, og følge alle smittevernbestemmelser. Vi kan nesten ikke vente med å komme i gang!

- Dette var virkelig flott, og godt endelig å få bekreftet at det blir mesterskap. Vi er veldig glade for at det nå blir EM i Danmark. Vi har hele tiden forberedt oss på at mesterskapet skal arrangeres, så nå kjører vi på videre med forberedelsene. Vi er innstilt på å følge de retningslinjene som danske myndigheter bestemmer. De er strenge, men det er nødvendig og viktig, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Det er befriende å få denne avklaringen, ikke minst for Håndballjentene, som ankom Danmark i dag (mandag). Så dette er vi selvsagt gledelige nyheter, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Det har vært jobbet svært lenge og grundig med å få på plass et mesterskap. Spesielt de siste ukene og dagene har vært ekstremt hektisk. Av alle mulige løsninger som har vært på bordet, er dette den beste. Strenge protokoller vil regulere hver minste bevegelse i mesterskapet. Nå er det viktig at de protokollene etterleves, sier Lio.

Les mer om bekreftelsen her:
Dansk Håndballforbund (DHF)
Mesterskapets egne nettsider

Håndballjentenes kamper i den innledende runden spilles i Kolding:

3. desember kl 20.30: Norge-Polen
5. desember kl 18.15: Tyskland-Norge
7. desember kl 20.30: Romania-Norge

Alle Norges kamper i mesterskapet sendes direkte på TV 3 og Viaplay.

Oppkjøringskamper:

Vi minner også om at Norge skal spille to kamper mot Danmark i løpet av kommende uke. Opprinnelig skulle Thorir Hergeirssons lag deltatt i den årlige oppkjøringsturneringen på hjemmebane, Intersport Cup. Dette går ikke i år, som følge av pandemien.

I stedet venter to gode gjennomkjøringer mot Danmark 25. og 26. november. Disse oppgjørene vises på henholdsvis TV 2 Zebra / Sumo (onsdag fra 20.15) og TV 2 Sport 1 / Sumo (torsdag fra 19.45). 

Her er Norges tropp til mesterskapet