Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Zarko Pejovic er ny trener i Flint
Zarko Pejovic er ny trener i Flint
Foto: Flint

"Verst og best er bare én pasning"

Det finnes mange gode læresetninger i idretten. Kanskje Flint-treneren lanserer en ny en på handball.no?

14. august ble Zarko Pejovic ansatt som hovedtrener i nyopprykkede Flint, da Tonje Larsen forlot Tønsberg-klubben til fordel for jobben som assistent for Thorir Hergeirsson på landslaget. Nøtterøy og trener Robert Hedin var velvillige da Pejovic hadde muligheten til å bli sjeftrener i en annen klubb. To og en halv måned senere kan han og co-trener Marianne Iversen notere tre seire på åtte kamper i REMA 1000-ligaen og niendeplass på tabellen.

Vi forstår raskt Pejovic' filosofi når vi spør om hvilke Flint-spillere som har utmerket seg så langt. Det er det nemlig ikke mulig å få noe svar på. For i hans håndballverden er det kun det kollektive det handler om.

– Jeg er en type som elsker lagspill. Min filosofi er at jeg er glad i samarbeid. Verst og best er bare én pasning. Det er som dag og natt, sier 37-åringen, som ble født i Bosnia av montenegrinske foreldre. Det forleder oss til å tro at han fikk sin trenerutdannelse på Balkan. Men nei, han spilte på Balkan, i Tyskland og i Østerrike før han kom til Norge i 2014, men all trenerutdannelsen har han tatt her.

– Jeg kom til Norge i 2014 og begynte som trener i 4. divisjonslaget Tynset. Vi kom oss opp i 2. divisjon, men jeg hadde lyst til å fortsette ferden. Heldigvis kjente jeg Johnny Jensen, og det brakte meg videre, sier Pejovic, som har vært assistent både i Flint og Nøtterøy, vært spiller og spillende trener på Færøyene og nå er engasjert på Wang Toppidrett.

- Tre seire på åtte kamper, er du fornøyd med det?

– Vi har et ungt lag, der 90 prosent av spillerne har sin bakgrunn fra Wang Toppidrett, og ble spådd å rykke ned. På bakgrunn av det er jeg fornøyd, men jeg skulle gjerne sett av vi hadde slått Rælingen også (har seire over Fana, Aker og Larvik). Tiden vil jobbe for oss. Vi blir bedre og bedre etter hvert som vi blir mer kjent med hverandre.

– Men målet er bare å berge plassen?

– Det var det før jeg kom. Men jeg synes det er synd om vi skal ha fokus bare på det. Vi er et lag som kan overraske, og på en god dag kan vi slå nesten hvem som helst.

– Også Storhamar i neste seriekamp søndag?

– Vipers, Storhamar, Molde og Sola er i utgangspunktet bedre lag enn oss, men når vi kriger kan vi overraske. Vi må stå opp for litt høyere mål enn det klubben satte i utgangspunktet, sier Pejovic, som har meislet ut sin egen strategi.

– Jeg er fan av lagspill og struktur og er ikke en kontrollfreak som skal styre alt fra sidelinjen. Det er strukturen som over tid skal gi resultater. Det viktigste er å gi maks i hver kamp. Så ser vi etterpå om det var nok til seier. Før det kreves seriøsitet og disiplin på treningene – og godt humør. Jeg er ikke streng, men krevende, avslutter Zarko Pejovic.

Det kan hende at Tønsberg-folket ikke kommer til å fly så mye i flint utover i sesongen.