Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Veronica Kristiansen var tilbake i godt, gammelt slag mot Frankrike og noterte seg for 9 scoringer.
Veronica Kristiansen var tilbake i godt, gammelt slag mot Frankrike og noterte seg for 9 scoringer.
Foto: NTB

Slo tilbake i thriller mot Frankrike

Veronica Kristiansen storspilte da håndballjentene fortsatte seiersrekken i Golden League.

I andre Golden League-kamp for håndballjentene ventet regjerende europamester Frankrike. Etter en imponerende oppvisning mot Danmark på torsdag, var det motstand av et litt annet kaliber som stod på motsatt banehalvdel i Arena Randers. For Camilla Herrem spilte det ingen rolle - etter ni minutter hadde hun scoret fem mål, ett mer enn Frankrike.

I duellen mellom det som skal være to forsvarslag, var det angrepsspillet som imponerte mest i første del av kampen. På det meste ledet Norge med fem mål på stillingen 12-7 etter Stine Bredal Oftedals 501 scoring for landslaget. Men så ville Frankrike vise at de også blir å regne med i mesterskapet i desember etter en skuffende 13. plass i fjorårets VM. Offensivt og klokt forsvarspill fremprovoserte tekniske feil hos de norske jentene, og Frankrike kunne gå opp i en tomålsledelse. Heldigvis fulgte Sanna Solberg opp Herrems gode prestasjon fra venstre kant, og sikret 16-16 til pause. 

I andre omgang fortsatte Norge å vise gode kvaliteter i angrepsspillet. Veronica Kristiansen var tilbake i godt, gammelt slag etter kampen mot Danmark, og slo tilbake med syv scoringer etter pause. Dermed bidro hun til at Norge beholdt en knapp ledelse hele andre omgang. Det gjorde også Emily Stang Sando, som gjorde flere viktige aksjoner mot slutten av kampen. Frankrike fikk muligheten til å sikre uavgjort i siste spilleminutt, men matchballen endte over mål og håndballjentene vant 29-28. Dermed har håndballjentene fått en perfekt start på oppkjøringen til EM i desember. 

I morgen møter håndballjentene Montenegro kl 15.00. Kampen ser du på TV2 og TV2 Sumo. 

FAKTA

Golden League
Norge-Frankrike 29-28 (16-16)
Arena Randers
Norges lag: Silje Solberg, Emily Sando - Kari Brattset Dale 1, Stine Bredal Oftedal 4, Nora Mørk 3, Camilla Herrem 6, Henny Ella Reistad, Veronica Kristiansen 9, Sanna Solberg 3, Stine Skogrand, Marit Røsberg Jacobsen 2,  Emilie Hegh Arntzen, Heidi Løke, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Ingvild Bakkerud, Kristine Breistøl 1.
Frankrikes toppscorer: Pauletta Foppa, 5. 
Utvisninger:
 Norge 2x2 minutter, Frankrike 3x2 minutter.

Mer om Golden League:

https://www.handball.no/nyheter/2020/09/kampene-i-golden-league/

20201003_LKS-Golden-League-Herrem,-Camilla_640x360web_foto-NTB.jpg

Camilla Herrem med fire scoringer mot Frankrike. Foto: NTB

20201003_LKS-Golden-League-Mørk,-Nora_3_640x360web_foto-NTB.jpg

Nora Mørk i aksjon mot Frankrike. Foto: NTB

20201003_LKS-Golden-League-Bredal-Oftedal,-Stine_640x360web_foto-NTB.jpg

Stine Bredal Oftedal møtte tøft fransk forsvar. Foto: NTB

20201003_LKS-Golden-League-Norges-trenere_640x360web_foto-NTB.jpg

Tonje Larsen og Thorir Hergeirsson på Norges benk. Foto: NTB

 

20201003_LKS-Golden-League-Kristiansen,-Veronica_2_640x360web_foto-NTB.jpg

Veronica Kristiansen jubler for en av sine 9 scoringer mot Frankrike. Foto: NTB.