Molde Elite fikk en god ledelse i kveldens oppgjør.

Seier til Molde i European League-debut

Molde tok i mot det tidligere storlaget Hypo på hjemmebane, i sin aller første kamp i European League.

Molde Elite spilte, for første gang, i E-Cup i kveld. I den 2.kvalifiseringsrunden var det Østeriske Hypo Niederösterreich som stod på andre siden av banen.

I første omgang fulgte de to lagene etter hverandre hele veien. Molde hadde på et tidspunkt en tomålsledelse, utenom det var det kun ett mål som skilte de to lagene gjennom hele den første omgangen. Hypo fikk en knapp ettmålsledelse før pause, og lagene gikk i garderoben med stillingen 11-12.

Pausen gjorde godt for det norske laget og det gikk bare to minutter før søstrene Sherin og Anniken Obaidli satte hver sin ball i målet, og sørget for å sende Molde i ledelsen. Ti minutter inn i andre omgang leder Molde med fire mål, og østerrikerne klarer ikke å hente igjen ledelsen. Hypo setter inn kun syv mål i andre omgang, mot Moldes 17 mål. Kampen ender 28-19 til hjemmelaget og de har en klar ledelse før returoppgjøret i Østerrike.

Returoppgjøret spilles på Hypos hjemmebane, BSFZ Südstadt, lørdag 17. Oktober Kl. 18.05. Den sammenlagte vinneren går videre til 3. kvalifiseringsrunde.