Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bildet er fra Avkast 2019.
Bildet er fra Avkast 2019.
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Nye stjerner funkler mens Byåsen rydder opp

Du skal ha god pust for å ramse opp alle håndballstjernene fra Trondheim. Trekk pusten. Nå kommer det enda fler!

Byåsen lå på tredjeplass da serien ble avbrutt i fjor, så da er det kanskje ikke så mye å breke om en åttendeplass så langt i år? Men bak tallene skjuler det seg spennende nykommere.

Julie Bøe Jacobsen har playmakerrollen hos trønderne. Etter fire kamper står hun med et scoringssnitt på syv – og lagvenninner som jubler for målgivende. Ikke rart hun ble innkalt til sin første landslagssamling.

20 år gamle Andrea Holm Aune kom fra 1. divisjonsspill i Charlottenlund og står med 6,2 mål i snitt. Også Kristin Loraas Eiriksson og Kristine Rokkones Hansen har imponert i Kolstad Arena, der Trøndelags stolthet nå spiller hjemmekampene.

– Julie utvikler seg for hver dag som går og blir mer og mer leder i laget. Det er morsomt å se den type spillere i så ung alder. Andrea har tatt elitenivået på en god måte, er i fint driv og tør å ta plass, sier trener Atle Oliver Johansen, som har en god forklaring på hvorfor tredjeplassen i fjor er byttet ut med åttende så langt.

– Vi mistet seks spillere etter siste sesong, og vi har ikke erstattet dem med erfaring, forteller sjefen og gir et eksempel på det.

– På treningen mandag ble det servert kake. En av spillerne fylte 17 år ...
Det er en god grunn til at Byåsen ikke har hentet forsterkninger utenfra: penger.

– Nå skal det ryddes opp i gammel moro – ikke halvveis, men helt. Vi er et godt stykke på vei, røper Johansen, men når Byåsen skal sikte på pallen igjen vil han ikke si noe om. Det er 12 år siden siste NM-gull og 22 år siden forrige seriemesterskap.

– Vi spiller ikke i eliten for å delta, men akkurat nå må vi ta et lite steg tilbake og ta fart, fortsetter Johansen, som droppet å sette et mål for sesongen etter at enda en korsbåndskade rammet laget. Før kampen mot Vipers (21–33) var det Anna Bjørke Kallestads tur til å få skrekkskaden. Fra før har Byåsen Kjersti Boge Solås og Ida Alstad ute med samme skade, men begge nærmer seg returløp til banen.

Og med Kari Aalvik Grimsbø inn som keepertrener har Johansen fått enda en tilvekst.

– Jeg er veldig motivert for min nye rolle. Dette blir veldig artig. Jeg klarer ikke å gi slipp på håndballen, sa Kari til Adresseavisen i sommer.

– Med Kari får keeperne en helt annen oppfølging enn vi andre ville ha kunnet gi dem. Dette kommer vi til å tjene på i lengden, avslutter Atle Oliver Johansen, som gikk i skole hos Gunnar Pettersen og spilte med Karl-Erik Bøhn og Ole Gustav Gjekstad.

44-åringen har tatt med mye ballast til ungjentene i Byåsen.