Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kari Brattset Dale ble norsk toppscorer med 7 mål
Kari Brattset Dale ble norsk toppscorer med 7 mål
Foto: NTB

Norge holdt lekestue mot huggærne dansker

Er håndballjentene på vei mot nye høyder i mesterskapene? Mot Danmark var det tidvis oppvisningsspill.

Ni måneder og 16 dager etter forrige landskamp var håndballjentene i gang igjen. I første kamp i Golden League så det imidlertid ut som om koronapausen ikke hadde vart mer enn et par minutter.
Anført av en fantastisk Silje Solberg i mål ble danskene seende ut som huggærne høner da Norge koblet inn turboen fra start - en turbo som startet med kontant forsvarsspill. Det er nettopp dette gamle DNA-et med keeper, forsvar og kontringer trener Thorir Hergeirsson vil ha frem igjen.

15 minutter tok det før vertene fikk sitt andre spillemål i kampen. Da hadde Norge vært oppe på 11-2 på det meste.

For noen var det lenger enn ni og en halv måned siden forrige landskamp. Tonje Larsen var tilbake ti år etter siste landskamp - nå som ny assistent for Hergeirsson. Marit Malm Frafjord, som skal styrke forsvaret, har ikke vært med siden 2016, mens Nora Mørk var tilbake etter 16 måneder.

- Det er ikke godt nok å være god, det skal være unikt, sa Nora i et TV 2-intervju før kampen. Da skjønner man at ambisjonene ikke har falt mens hun har vært korsbåndskadet. Hun åpnet forrykende, med tre scoringer og fire målgivende.

Danmark stilte med ny landslagstrener i Jesper Jensen, men han var nok mer glad i nordmenn da han var trener for Sander Sagosen i Aalborg. Danmark har ikke slått Norge siden 2014, og i Horsens torsdag kveld var de lenger unna enn på mange år.

Med 16-8 til pause var det for sent å tjene store penger på langoddsen. Norge fortsatte å dominere i annen omgang og var oppe i ledelse 24-12 på det meste - før intensiteten og nøyaktigheten falt litt etter hvert. Og den overjordiske Silje Solberg ble jordisk og overlot plassen til Emily Sando.

Stine Bredal Oftedal ble kåret til Norges beste. Hun var sjef for fyrverkeriet fremover og scoret seks på syv forsøk, mens Kari Brattset Dale hadde syv treff på åtte skudd. Men mye annet gledet treneren.

- Vi trenger å bli mer stabile bakover, og forsvaret de første 16-17 minuttene var steinbra, oppsummerte Thorir Hergeirsson, som ikke har vært fornøyd med stabiliteten i forsvar i de to siste mesterskapene.

Neste kamper:
Lørdag: Norge-Frankrike kl. 13.45
Søndag: Montenegro-Norge kl. 15.00

FAKTA

Golden League
Danmark-Norge 21-28 (8-16)
Forum Horsens
200 tilskuere
Norges lag: Silje Solberg, Emily Sando - Kari Brattset Dale 7, Stine Bredal Oftedal 6, Nora Mørk 4, Camilla Herrem 4, Henny Ella Reistad 2, Veronica Kristiansen 2, Sanna Solberg 1, Stine Skogrand 1, Marit Røsberg Jacobsen 1,  Emilie Hegh Arntzen, Heidi Løke, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Ingvild Bakkerud.
Toppscorer Danmark: Maria Fisker 7
Utvisninger: Danmark 4x2 minutter, Norge 1x2.

Mer om Golden League:

https://www.handball.no/nyheter/2020/09/kampene-i-golden-league/

20201001_Solberg,-Silje_640x360web_foto_NTB.jpg

Silje Solberg var "outstanding" i 1. omgangen mot Danmark. Foto NTB

20201001_Mørk,-Nora_640x360web_foto-NTB.jpg

Nora Mørk var tilbake i landslaget og notert seg for 4 mål. Foto: NTB

20201001_Norges-trenere_Golden-League_640x360web_foto-NTB.jpg

Tonje Larsen (i midten) fikk sin første kamp som landslagstrener for Håndballjentene. Her med sine makkere Thorir Hergeirsson (t.v.) og Mats Olsson (t.h.) Foto: NTB

20201001_Frafjord,-Marit-Malmi_640x360web_foto-NTB.jpg

Marit Malm Frafjord tilbake i landslagstrøya for første gang på lang tid. Foto: NTB. 

20201001_Oftedal,-Stine-Bredal_640x360web_foto-NTB.jpg

Stine Bredal Oftedal i fint gjennombrudd mot Danmark. Foto: NTB