Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rune Haugseng og Heine Jensen (t.v) på benken for Nærbø
Rune Haugseng og Heine Jensen (t.v) på benken for Nærbø
Foto: Nærbø

Nærbø-treneren skryter mest av Haugseng

Nærbø har en fascinerende historie. Men trener Heine Jensen påpeker at det ikke har noe med ham å gjøre.

– Det er Haugseng du burde prate med, åpner Jensen da vi ringer. Det kan godt være, men i kontraktene står det at Heine Ernst Jensen er hovedtrener. Slik Jensen ser det er de imidlertid likestilt og samarbeider utmerket. Og en tredjedel av intervjuet bruker han til å skryte uhemmet av sin kollega.

– Det er viktig for meg å berømme den jobben Rune har gjort i Nærbø. Det er bare å ta av seg hatten! (Jensen er dansk og bøyer seg derfor ikke i hatten til Heidi Weng.) Det er ikke mange som har stått i jobben så mange år som Rune har gjort – hverken i Norge eller Europa ellers. Og han har fått mye ut av den også.

Jo da, Haugseng og Nærbø hører sammen som håndball og klister. I det klisteret har Rune Haugseng sittet nesten hele livet – de 12–13 siste årene som drivkraften i håndballklubben i Hå kommune på Jæren. Det var i startfasen som leder at den tidligere landslagsspilleren (23 kamper) bestemte seg for å satse på 1998-årgangen, der blant andre sønnen Andreas og nevøene Rassin og Tord Haugseng spilte. Det ble en G14-årgang som skremte andre 14-åringer nesten ut av hallene. I dag utgjør de stammen i A-laget.

– Vi har andre gode årganger på vei også. Om noen år kan vi fylle på med spillere fra 03 og 04, og vi har allerede brukt en strekspiller fra 04-årgangen, Lars Erik Larsen, og han har scoret også, forteller Jensen. En annen fra 2004-årgangen heter Alvar. Etternavn? Haugseng, selvfølgelig!

Heine Jensen er også et kjent navn i Rogaland. Han har trent Stord, Sola og Sandnes og er i tillegg lærer på Wang Toppidrett i Stavanger. CV-en inneholder også trenerjobber i tyske klubblag, og han har også hatt Tysklands kvinnelandslag. Sist vinter skulle han på oppdrag fra IHF hjelpe Kinas landslag i fem måneder. Så kom pandemien – og det ble med tre måneder.

– Åh, jeg er så glad jeg ikke fikk satt meg på det flyet ned dit 29. januar!

– Hva sier du om Nærbøs poengfangst hittil (ni på ni kamper)?

– Den er grei. Vi har fått med oss poeng et par ganger hvor vi kanskje ikke hadde fortjent det, men ikke fått poeng da vi burde hatt det.

– Målet?

– Vi prøver å bli bedre fra kamp til kamp. Dette er vår tredje sesong i eliteserien, og vi gjorde det flott de to første årene. Nå har vi noen ting å jobbe med. Spør du om langsiktig målsetting, får du snakke med styret. Jeg har bare vært her et halvt år. Men jeg synes fremtiden ser inspirerende og spennende ut. Vi har bygget opp en kultur der vi trener mye og godt, sier Jensen, som kanskje selv kan bidra til rekrutteringen om noen år. Han og samboer Mette Ommundsen (tre landskamper) har barn på to og fire år.

– De skal få velge selv, men det kan hende at påvirkningen blir kraftig, i alle fall indirekte, når mor og far er opptatt med håndball hver helg – og når TV-en blir satt på er det håndball.

Inntil videre er det Haugseng-ene du vil støte på. Hvis du tror du sitter og studerer en kamprapport med Nærbø uten å finne det navnet, kan vi bare fastslå at du ser på feil rapport!