20201004 Montenegro-Norge, Golden League 2020
Sanna Solberg-Isaksen scoret seks mål.

Norge med ny storseier i Golden League

Norge imponerte ingen defensivt, men 34 - 28 mot Montenegro sørget for tre seiere på tre forsøk i Golden League.

Norge var storfavoritter i den siste kampen i Golden League, som også var den siste landskampen før uttaket til EM på hjemmebane i vinter. Montenegro tapte stort både mot Danmark og Frankrike, mens Norge på sin side slo begge lagene overbevisende. Kampen mot Montenegro var nok ekstra spesiell for både Marit Malm Frafjord, som spilte kamp nummer 200 for Norge, og Camilla Herrem, som spilte kamp nummer 250.

Selv om Norge hvilte noen av stjernespillerne, var det forventet at det var klasseforskjell på lagene ute på gulvet i Danmark. Det virket derimot ikke slik innledningsvis, for på samme måte som mot Danmark og Frankrike startet Montenegro godt, samtidig som Norge spilte langt under pari. Like før ti minutter av kampen var passert kastet Norge bort ballen i angrep og Montenegro kontret inn 6-5.

Sanna Solberg-Isaksen åpnet friskt og scorte fire mål på like mange forsøk før kvarteret var spilt. Thorir Hergeirsson var likevel ikke helt fornøyd på stillingen 9-9, og var tydelig i første timeout på at intensiteten i forsvarsspillet måtte opp flere hakk.

Norge prøvde å dra ifra etter timeouten, men Montenegros Itana Grbić ville det annerledes. 24-åringen sto med null mål på de to foregående kampene, men var i fyr og flamme i starten mot Norge. Henny Reistad ville ikke være mye dårligere, og imponerte med godt forsvarsspill og fem mål offensivt etter at hun ble byttet inn halvveis i omgangen.

Til pause ledet Norge komfortabelt 20-15 i det som var en svært målrik førsteomgang.

Starten på andreomgang minnet mye om hvordan førsteomgang så ut. Norge spilte forrykende håndball offensivt, men fortsatte å slite med å tette igjen bakover. Etter drøye 40 minutter hadde Norge sluppet inn 23 mål, som var ni mål mer enn Frankrike slapp inn mot samme motstander i løpet av 60 minutter. Det begynte å lugge litt offensivt også, og Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd og tok en ny norsk timeout på stillingen 26-23.

Selv med flere offensive feil tviholdt Norge tviholdt på ledelsen og lot aldri Montenegro komme nærmere enn to-tre mål bak. Camilla Herrem brukte drøye 55 minutter på å score i jubileumskampen, men da hun kontret inn 32-37 med noen minutter igjen å spille begynte luften å gå ut av Montenegro.

Henny Reistad viste at hun er i rute før EM i Trondheim og ble toppscorer med syv mål på kun åtte forsøk. Hun ble også kåret til banens beste og høstet fortjent skryt fra Gro Hammerseng-Edin i TV 2s studio for innsatsen.

Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med innsatsen i Golden League sett under ett, og mener Norge har lagt et godt fundament før EM. Han er dog mindre fornøyd med intensiteten i forsvarsspillet i kampen mot Montenegro.

I turneringens siste kamp ble det seier 26-23 til Frankrike over Danmark. Dermed ble Frankrike nummer to i turneringen, mens Danmark tok trejdeplassen og Montenegro ble nummer fire.

Neste utgave av Golden League er Intersport Cup som spilles i Åsane Arena 26. - 29. november. Dette blir de tre siste kampene for Håndballjentene før EM starter  i Trondheim 3. desember.