Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201106_Nøtterøy-håndball_Foto-Nøtterøy.jpg
Nøtterøy leder 1. divisjon Menn knepent foran Kristiansand.
Foto: Nøtterøy

Jevnt og spennende i herrenes 1. divisjon

Kun fire poeng skiller mellom første- og niendeplass. I herrenes liga er ingenting avgjort.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter syv og åtte spilte kamper er det svært jevnt i herrens 1. divisjon. Det er hard kamp om plassene i øvre halvdel av tabellen, og i skrivende stund er det Nøtterøy Håndball og Kristiansand Topphåndball som leder an med 12 poeng. Kun ett poeng bak følger Fold HK og Follo HK.

Nøtterøy og Kristiansand er så jevne de kan bli. Lagene har begge vunnet seks kamper og tapt to, de har scoret omtrent like mange mål og står med 12 poeng hver. I tillegg har de hver sin tidligere landslagstrener på benken i Robert Hedin og Gunnar Pettersen. Selv om Kristiansand har sluppet inn færrest mål av alle, var det Nøtterøy som gikk av med seieren da de to møttes til dyst og dermed kapret førsteplassen.

På tredje og fjerde plass ligger Fold og Follo som i våres rykket ned fra REMA-1000-ligaen. Med fem seire, en uavgjort og to tap har de 11 poeng hver. Både Fold og Follo toppet tabellen i forrige uke, men med hvert sitt tap ble de forbigått. Allikevel er de kun ett fattig poeng unna tabelltoppen og er i god posisjon til å kunne kjempe seg tilbake til øverste nivå. På plassene bak følger Sandnes og Falk Horten med ni poeng hver.

Follo har scoret flest mål så langt denne sesongen, og Kasper Lothe ligger på fjerdeplass over ligaens toppscorere med 48 mål. Han kom tilbake fra korsbåndskade i høst og er allerede en viktig bidragsyter for Follo.

Mats Guldseth fra Charlottenlund er toppscorer i 1. divisjon med imponerende 64 mål, 21 av disse fra straffemerket. På andreplass ligger Jonas Jensen med 59 scoringer. Han har scoret 25 prosent av målene til Stavanger og har med andre ord bidratt godt til at det nyopprykkede laget har en fin plassering på tabellen. 

Nederst finner vi de tre andre lagene som rykket opp denne sesongen. Oslo-Studentenes IK (OSI) og Vikhammer HK har spilt syv kamper hver og har henholdsvis null og to poeng. Plassen over er det HK Herulf Moss som innehar med fire poeng. Også på nedrykksplass for øyeblikket ligger Charlottenlund med åtte poeng. På syvende- og åttendeplass finner vi henholdsvis Viking TIF og Stavanger.

Sesongen er enda ung og mye kan skje før det hele skal avgjøres i vår. Allerede søndag (8.11) jaktes nye poeng når Vikhammer tar i mot OSI i Malvikhallen. 

Les mer om 1. divisjon