Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hovedtrener Sten Stockfleth t.v og assistent Ole Andreas Sverre jubler for seier mot serieleder Elverum.
Hovedtrener Sten Stockfleth t.v og assistent Ole Andreas Sverre jubler for seier mot serieleder Elverum.
Foto: Victor-Iversen/Haslum Media

Haslum hjemme er topp - borte mest en flopp

Borte bra, men hjemme best, sier ordtaket. For Haslum stemmer bare det siste. Borte er Haslum "borte".

– Hadde vi visst hva det kom av, hadde vi gjort noe med det, sier Haslum-trener Sten Stockfleth når vi utspør om det rareste laget i REMA 1000-ligaen, Haslum. Bæringene sørget for seriens største bombe da Elverum ble utklasset 31–23 i Rosa sløyfe-kampen søndag. Selvfølgelig i Nadderud Arena. Samme sted fikk også Drammen unngjelde tidligere i høst. 

Borte har ikke Haslum vunnet en eneste av sine tre kamper – heller ikke mot nyopprykkede Fjellhammer. Der kom et av Haslums andre særegenheter frem. Laget ledet med fem til pause, men tapte med seks. Det samme skjedde i cupen. De røde ledet med ett til pause mot Runar hjemme, men tapte med åtte! Det siste har Stockfleth en forklaring på.

– Det var en annerledes kamp i mitt hode. Vi hadde mange skader, og belastningen hadde vært hard. Det var jevnt i tre kvarter – så gikk rullegardinen ned.

Stockfleth har nok kommet litt lenger i evalueringen enn han gir inntrykk av i starten på intervjuet, for han vet hva som må til i bortekampen mot Kolstad onsdag.

– Vi må ha hodene med oss, og den mentale inngangen blir nøkkelen – og selvfølgelig det vi gjør underveis, sier Haslum-sjefen, som kan glede seg over at nyervervelsen fra Sveits, Nicolas Süter, er klar igjen. Og snart kommer også Felix Abrahamsen Lunde tilbake. Så langt har Kristian Gjestrud og Aleksander Høiness klart å veie opp litt for skader og Mors Thy-overgangen til landslagsaktuelle Sander Øverjordet.

– Høiness har gjort det godt ut fra alderen, berømmer treneren, som også skryter av keeper Trond Tjemsland. Mot Elverum kastet han kontringsballer med presisjonen til kongelaget på Landsskytterstevnet.

Sten Stockfleth begynner å bli et kjent navn i håndballen, selv om 32-åringen er fersk som trener. Røa-gutten begynte på ordentlig som trener for 14-åringene i Helset, Haslums samarbeidsklubb. Så ble det Haslum IL og deretter Haslum Håndballklubb. Nå er han i samme hus som Tom-Eirik Skarpsno – klubbens unge trenerlegende. Han er sportslig leder og Stockfleth lar oss forstå at Skarpsno ikke legger seg borti trenerjobben.

– Det hender vi tar en prat på kontoret – på mitt initiativ. Tom-Eirik har ansvar for det administrative, jeg for det sportslige, sier Stockfleth, som har tro på at Haslum etter hvert kan score litt på koronatiltakene tidligere i sesongen.

– Det tror det hjalp at vi har mange unge gutter i troppen. Alle vil opp og frem og trente knallhardt. Vi la vekt på det fysiske, selv om det var en kjedelig tid da vi ikke fikk tatt på hverandre.

For Stockfleth ble det også en kjedelig tid. Han skulle ha giftet seg i sommer, men på grunn av pandemien ble bryllupet med 80 gjester utsatt ett år.

Da får vi håpe at forskjellen på hjemme- og bortebane er visket ut