Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: ehh.no

Elverum vil abonnere på Champions League

Norske lag drømmer om Champions League. Det kan bli med drømmen. Elverum ønsker plassen permanent.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld blir det mye norsk i Flens-Arena når Flensburg-Handewitt tar imot Elverum. Hjemmelaget stiller med Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Søgaard Johannessen og Magnus Abelvik Rød. De møter et norsk lag med store ambisjoner.

– Vårt viktigste mål hjemme er å vinne sluttspillet. Det gir plass i Champions League, og det er den beste utviklingsarenaen vi kan ha. Og når vi først er med, så er det naturlig å ha det samme målet som alle de andre lagene, sier Børge Lund – ny Elverum-trener denne sesongen og for øvrig den eneste nordmannen som har vunnet den gjeveste turneringen. Det gjorde han med Kiel.

Elverum gikk på en kjempesmell i Nadderud Arena mot Haslum, men ellers er det blitt syv seire i serien, og i NM venter Drammen i semifinalen. I Champions League startet gutta fra de dype skoger med en imponerende borteseier mot Porto, mens det ble tap mot Kielce og PSG.

– Hva sier du om prestasjonene så langt, Lund?

– Blandet, men mest bra. Vi har gjort tre dårlige omganger, men ellers levert gode prestasjoner i Norge og Champions League. Vi jobber kontinuerlig med prestasjonene og for å bli skarpere på alt vi gjør.

– Hvor langt unna er du å bli fornøyd?

– He, he – det er en kontinuerlig prosess, og du kommer aldri helt i mål. Målet i Champions League er å sette oss i den posisjonen at vi i sluttfasen av hver kamp kjemper om poengene. Målet er å gå videre fra gruppa.

– Hva må til for at Elverum en gang i fremtiden havner i Final4?

– Først og fremst må klubben få muligheten til å delta hvert år. Det er derfor det å vinne sluttspillet hjemme er viktigst. Da får vi konkurrert mot de beste hvert år og blir kjent med de beste klubbene og de beste spillerne. Samtidig må vi utvikle det økonomiske fundamentet. Da kan vi hele tiden øke kvaliteten på mannskapet.

Mange snakker om det tøffe kampprogrammet Elverum har, med serie, NM og E-cup, men det har Lund løst – i alle fall i teorien.

– Vi er flinke til å prioritere andre ting enn håndballen og henter oss fysisk inn etter hver kamp. Det viktigste vi gjør er å komme godt forberedt til kamp og være gode på det enkle: innsats, spilleglede og utstråling. God prestasjoner i kamp er den beste utviklingsarenaen. Da må vi ikke ha fantastiske treninger for å få ting til å sitte, sier Lund, som mener at jobben hans som Elverum-trener også kommer landslaget til gode. I Champions League får landslagsassistenten sett mange av motspillerne som neste gang kommer i landslagsdrakt.

Elverum topper tabellen hjemme, men først som nummer 20 på toppscorerlisten finner vi mestscorende Elverum-spiller, Tobias Grøndahl. Det synes Lund er helt fint.

– Hos oss varierer det hvem som får muligheten – ikke hvem som har dagen. Det er flott at Josef Pujol kommer på rundens lag i Champions League onsdag og at en annen scorer 12 mål mot Nærbø søndag.

– Har sensasjonssigneringen Luc Abalo svart til forventningene?

– Ja, jeg tror han trives veldig godt. Vi ønsker å gi ham flere baller på kanten, men han kom ikke bare for å være kantspiller. Han skal også gjøre en defensiv jobb, bruke spisskompetansen sin og dele sine erfaringer.

Torsdag kveld kommer Flensburg trolig med en startoppstilling der samtlige syv spillere også er i startoppstillingen for sine respektive landslag.

– Vi gleder oss og kan spille med lave skuldre. Skal de slå oss, må de også være gode, lyder hilsenen til det tyske laget fra Børge Lund.