Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB

50 dager igjen til Håndballjentenes EM

Onsdag 14. oktober er det bare 50 dager igjen til Håndballjentene kaster i gang sitt EM.

Og hvis du har tvilt på om det blir EM i år, kan vi berolige deg med at det vil det bli. Riktignok med begrenset antall publikummere på tribunen på grunn av koronapandemien, men tv-seerne skal kunne følge kampene som vanlig på TV 3. Torsdag 3. desember kl 20.30 er det avkast for de norske jentene.

Opprinnelig skulle det spilles kamper både i Stavanger Idrettshall og Telenor Arena, men på grunn av koronapandemien vil alle kamper på norsk jord spilles i Trondheim Spektrum. Og med guttas mesterskap i januar i friskt minne, vet man at det er en flott arena for mesterskap.

Det meste av forberedelsene går som planlagt selv om planene er justert noen ganger.

- Vi skal ta i mot åtte nasjoner i innledende gruppespill og arrangere kamper med alt som medfører av teknisk gjennomføring. Så blir det ekstra fokus på smittevern, og vi har god dialog med såvel nasjonale som lokale myndigheter for å ivareta smittevernet på vegne av lagene og de frivillige, forteller prosjektleder for mesterskapet, Kia Haftorn Otnes.

I øyeblikket ligger det an til at det kan være 200 tilskuere per kamp, men hun håper på at det vil bli åpnet opp for flere publikummere på arrangementer når EM-starten går.

- Uansett vil TV-seerne vil få oppleve tette og gode håndballkamper, jubel glede sikkert også noen opp- og nedturer. Så satser vi på at mesterskapene vi har fått tildelt i 2023 og 2025 forhåpentligvis vil foregå uten koronatiltak, avlutter Otnes.

Her er EM-sangen for Håndballjentenes mesterskap:

Landslagssjef Thorir Hergeirsson skal ta ut laget til mesterskapet 10. november, og da blir det klart hvilke 16 spillere som får oppleve å spille EM på hjemmebane i år. Sist Norge var arrangør var i 2010, da ble to gruppespill og en hovedrunde spilt i Norge - i Larvik og på Lillehammer. Finalehelgen ble avholdt i Jyske bankboksen der Gro Hammerseng-Edin ledet Håndballjentene helt til topps på pallen. Denne gangen også finalespille skje i Norge, og selve finalen spilles søndag 20. desember.

Les mer om EHF EURO 2020