Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Steffen Stegavik er ny trener for Sola
Steffen Stegavik er ny trener for Sola
Foto: Kenneth McDowell

Stegavik stortrives i sin nye rolle

– Jeg savner ikke å spille, jeg har valgt det riktige, fastslår Steffen Stegavik. Nærbø-spilleren er blitt Sola-trener.

Steffen Stegavik har aldri lurt på hva han skulle bli når han ble stor. Derfor hadde han trener-3-kurset i boks da Sola ville ha ham som sjef for eliteseriejentene, som også inkluderer ektefellen Camilla Herrem.

Seriestarten er blitt bedre enn ventet. Fire kamper har gitt to tap og to seire.
– Ingen kommer til å slå Vipers, og sett bort fra dem, er bortekamp mot Storhamar det verste du må gjennom. At vi tapte de to, var som forventet. Seier over Molde var to bonuspoeng. Vi er godt fornøyd med fire poeng (også seier over Rælingen). Starten har gitt seks gode omganger og to under pari, oppsummerer Stegavik, som naturligvis må kommentere hvordan det er å ha ektefellen på laget.

– Jeg får mange innspill. Hun har jo vært i gamet lenge, så det er gode råd jeg får derfra. Det er en styrke å spille på det. Vi diskuterer mye håndball hjemme, men det er ikke noe nytt. Det har vi gjort de siste 14 årene. Forskjellen er at nå snakker vi om samme lag, sier 36-åringen, som allerede har fått en aha-opplevelse.

– Som spiller burde jeg ha sett mye mer video. Du finner mye der som du kan plukke opp, lære av og videreutvikle. Det er egentlig den største forskjellen på å være spiller og trener. Som trener bruker du veldig mye tid foran videoen. Og så har du ansvaret for totalbelastningen, ikke bare det som skjer på banen, sier gutten som to ganger ble toppscorer i Norge.

– Hva har Nærbø-spiller Stegavik tatt med til Sola-trener Stegavik?

– Vi må gå lenger tilbake i tid enn det. Når du er midtback og høyrehånden til treneren, får du med deg en del ting. Jeg spilte i Elverum og har lært av Christian Berges nøyaktighet, Michael Apelgrens kartlegging av motstanderne, forsvarstenkningen til Gunnar Pettersen (Stegavik har 42 landskamper) og mentaliteten i Romania (der både Camilla og han spilte, og han ble både cup- og seriemester). Og fra tiden i Nærbø må jeg nevne den fysiske treningen til Rune Haugseng. Så er det opp til meg å finne min egen vei – ikke bare kopiere, sier 36-åringen.

Så langt har Malin Holta (30), Camilla Herrem (18) og Kristina Sirum Novak (18) scoret flittigst for rogalendingene, men det er likevel en annen spiller som har overrasket Stegavik mest.

– Jeg hadde sett for meg at jeg måtte stå og styre opp angrepsspillet, men den rollen har Kristiane Knutsen tatt. Det har vært en aha-opplevelse. Jentene har tatt opp hansken selv. Det liker jeg, sier Stegavik, som bare har holdt på med laget i halvannen måned på grunn av koronapausen.

– Vi har spilt fire kamper på 11 dager. Nå skal vi heldigvis ikke møte Flint før 20. september. Det gir en god treningsperiode hvor vi kan trykke på litt.

– Og til slutt?

– Da skal vi være topp åtte. Vi skal stabilisere oss i ligaen og slippe heisen opp og ned, sier den nye eliteserietreneren.

Sist sesong skulle Sola ha spilt kvalik for å berge plassen, men kvaliken ble avlyst på grunn av pandemien.

Nå skal Sola bare bli sykt gode.