Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fra Norge-Frankrike i Trondheim Spektrum i januar. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
Fra Norge-Frankrike i Trondheim Spektrum i januar. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

VM i Egypt: Spilleplanen klar for Håndballgutta

Det blir ingen hvileskjær i Egypt. Håndballgutta møter Frankrike allerede i VM-åpningen.

På veien til EM-bronse i januar 2020 slo Håndballgutta både Frankrike, Portugal og Island – blant flere andre. De samme tre nasjonene må Christian Berge og hans menn regne med å møte under VM i Egypt i januar 2021.

Det er klart etter at IHF presenterte kampoppsettet for turneringen. Norge starter mot Frankrike 14. januar, i det som blir en av innledningsspillets mest velsmakende indrefileter. Deretter venter kampen mot puljens ukjente lag 16. januar: Vinneren av den nordamerikanske/karibiske kvalifiseringen blir kjent først senere i høst.

For Norges del avsluttes Gruppe E-spillet mot Østerrike 18. januar. Alle oppgjør i gruppa vil bli avviklet i den splitter nye 6th of October Sports Hall, som ligger i 6. oktober-byen tre mil utenfor Kairo. Arenaens kapasitet i koronafrie tider er 5200 tilskuere.

De tre beste av de fire nasjonene fra gruppe E går videre til hovedrundens gruppe III, som også er berammet til 6. oktober-hallen. Der får de selskap av de tre beste fra innledningsrundens gruppe F, som består av Portugal, Marokko, Island og Angola.

Norge må sikre seg en plass blant de to beste i gruppe III for å gå videre til kvartfinale i mesterskapet. Derfra er det altså vinn eller forsvinn, frem mot finalen i Kairo 31. januar 2021.

Les hele kampplanen på IHFs hjemmesider