Åpnet Champions League med bragdseier

Elverum fikk med seg to deilige og viktige poeng i bortekampen mot Porto i Champions League.

Det har vært knyttet stor spenning til om hvorvidt det blir europacuper og Champions League i det hele tatt denne sesongen, grunnet den nå så velkjente pandemien.

Så sent som forrige uke ble det avklart, og Elverum dro onsdag til Portugal for sin første kamp.

Oppgjøret mot Porto endte 30-28 til bortelaget, og Elverum tar dermed med seg to svært viktige poeng hjem igjen til de dype skoger.

Fra start av fulgte lagene hverandre til midtveis i første omgang. Da skiftet hjemmelaget gir, og gikk opp i en firemålsledelse til pause på 16-12.

Dette forspranget holdt seg til midtveis i andre omgang, da Elverum først utlignet på stillingen 22-22, før de sekunder senere gikk opp i ledelsen 22-23.

Denne ledelsen skulle aldri Porto klare å gjøre noe med, men jammen ble det en dramatisk avslutning på kampen.

Med fire minutter igjen å spille, og Elverum foran med fire mål, var Viasat 4 sine kommentatorer skråsikre på seier til Elverum. De hadde ikke før sagt "Denne tar Elverum!" før Porto satte inn to raske scoringer, og Elverum famlet med tekniske feil og bomskudd.

En heltent Thorsten Fries i Elverums mål vartet opp med flere gode redninger, og Elverums gutter kunne til slutt juble for tomålsseier og to deilige og viktige poeng i gruppespillet i Champions League.

Elverums neste kamp i Champions League er borte mot HC Vardar 1961 24. september. Kampen kan du se direkte på Viasat 4.

DELO EHF Champions League
FC Porto - Elverum Håndball 28-30 (16-12)
Pavilhao Dragao Arena, Porto, Portugal
20 tilskuere

Elverums målscorere og lag: Alexander Blonz 10, Dominik Mathe 5, Simen Holand Pettersen 4, Josef Pujol 3, Luc Abalo 3, Johan Niclas Fingren 2, Endre Langaas 1, Thomas Solstad 1, Simen Schønningsen 1, Tobias Grøndahl, Christopher Hedberg, Rasmus Boysen, Emil Kheri Imsgaard, Thorsten Fries, William Nilsen-Nygaard, Søren Tau.

FC Portos toppscorere: Rui Silva Sousa Martins 5, Victor Iturriza Alvarez 5, Antonio Areia Rodrigues 5.
Utvisninger: FC Porto 8x2 minutter og to røde kort, Elverum Håndball 5x2 minutter