Gjensidige Cup

Vipers kan juble for ny seier i Champions League

Lunde tilbake da Vipers tok ny skalp

Vipers kunne glede seg over to "seire" i Tyskland. 33-29 over Bietigheim - og Katrine Lunde var tilbake.

Vipers var storfavoritt på langoddsen til Norsk Tipping, men i virkeligheten var ikke forskjellen så stor. Bietigheim, som kom fra to tap i Champions League (26-33 mot Esbjerg og 27-36 mot Metz), viste seg som et meget bra kontringslag og straffet sørlendingene hardt ved bomskudd og feilpasninger.

Bietigheim tok ledelsen 3-2, men da en gnistrende god Nora Mørk snudde til 4-3 trodde noen kanskje at tyskerne bare hadde yppet seg litt i begynnelsen. Men ettersom Vipers-forsvaret ikke var spesielt tett, fortsatte hjemmelaget yppingen. Ti minutter før pause sto det 12-12 - mye takket være at Emily Sando hadde vokst seg stor i Bietigheim-målet. Ved pause hadde Vipers bare ett mål å gå på, 15-14.

Henny Ella Reistad kom på banen halvveis ut i første omgang og viste gammel klasse. Og på motsatt back har Vipers kanskje har verdens beste trio: Linn Jørum Sulland, Silje Waade (som ikke kom på banen) og Nora Mørk.
Etter å ha vært ute siden korsbåndskaden i Final4 for 504 dager, siden gjorde Katrine Lunde comeback da annen omgang startet. Nå var det ikke hun som berget seieren, men det gleder selvfølgelig Vipers å ha "verdens beste" i spill igjen.

Beste målvakt var Emily Sando som hadde 18 redninger og bidro til at Vipers ikke fikk det avgjørende forspranget halvveis ut i annen omgang. Da hadde trener Ole Gustav Gjekstad kunnet tillate seg å ha Nora på benken, for Sulland startet annen omgang med å banke inn tre av tre.
Også Reistad fortsatte med storspillet og setter omtrent norgesrekord i lengde når hun drar sine enorme sidefinter. Hun ble da også trukket frem av ekspertkommentator Gunnar Pettersen på Viasat da han skulle peke på det matchavgjørende.

Etter 27-26 over Krim i første kamp står Vipers med to seire av to mulige i Champions League. Forrige kamp ble som kjent avlyst da FTC kom til Kristiansand med to koronasmittede spillere.
Koronaen kan fort skape mer trøbbel for avviklingen - akkurat som Nora Mørk og Henny Ella Reistad kan gjørde det for motstanderen.

DELO EHF Champions League

SG BBM Bietigheim-Vipers 29-33 (14-15)
MHP Arena, Ludwigsburg
420 tilskuere
Vipers' lag: Evelina Eriksson, Katrine Lunde - Nora Mørk 9, Henny Ella Reistad 7, Jana Knedlikova 3, Heidi Løke 3, Linn Jørum Sulland 3, Sunniva Næss Andersen 3, Marta Tomac 2, Hanna Maria Yttereng 1.
Toppscorer Bietigheim: Antje Laurenroth 8
Utvisninger: Bietigheim 1x2 min. - Vipers 4x2 (rødt kort Heidi Løke etter tre utvisninger)