Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Beate Oma Dahle

Lærte av svenske og skal utvikle BSK

Så sent som i 2017 sto Jørgen Laug ved trenerbenken i Bækkelaget. Forskjellen i 2020? Nå er han sjef.

– Jeg lærte mye av "Proppen", og han skal ha skryt for at mine tre år som assistent i Bækkelaget ble så bra. Det var en lærerik tid hos en fin person, og jeg vokste veldig på å være assistent for ham. Jeg har tatt med masse fra "Proppen" inn i rollen som hovedtreneren, sier Laug, som har lang fartstid i hovedstaden. Fra 2012 til 2017 studerte han også ved NIH og ble idrettslærer.

Etter fullførte studier og jobb som BSK-assistent, ble Laug trener for Charlottenlunds herrer i 1. divisjon. Så ville BSK ha ham tilbake, og klubben ser ikke ut til å ha noen grunn til å angre. Seks kamper har gitt tre seire (Fyllingen, Runar og Fjellhammer), en uavgjort (ØIF Arendal) og to tap (Haslum og Drammen).

– Seriestarten har vært fin, selv om vi har vært litt opp og ned i prestasjonen. Men syv poeng på seks kamper er helt OK.

– Hva har fungert bra og hva er mindre bra?

– Spillerne har jobbet godt i forsvar. Der har vi fått fin stabilitet. Vi har vært klare på noen prinsipper og jobbet bra etter dem. Men i angrep har vi ikke vært kjempebra og stabile.

– Så da er sjetteplass – der dere lå da serien ble avbrutt i mars – et naturlig mål?

– Ja, vi har sagt sjetteplass eller bedre. Det er en nøktern og realistisk målsetning, sier Laug, som synes å se på treningene at Fabian Sandven snart vil komme med sine bidrag. Han vendte hjem fra Danmark etter en sesong der han nesten ikke fikk spille.

Foreløpig er det som vanlig seriens toppscorer, Emil Midtbø Sundal, som banker inn goaler i et antall som gjør at du må ha kalkulator for å henge med. Etter at strategen Lukas Karlsson forsvant før denne sesongen, er Sundal og Nicolay Hauge de eneste som kan kalles veteraner.

– Emil vet du alltid hvor du har, og han er en kjemperessurs for laget. Emil og Nicolay går foran og gir de unge gutta trygghet. En av dem som har fått det er Oscar Lysgård. Han har vist spennende ting i ny rolle, sier Laug, som også skal gi Bækkelaget trygghet. Han har nemlig signert en treårskontrakt.

– Har det vært stor forskjell på å trene et 1. divisjonslag og et eliteserielag?

– Den største forskjellen er rammene rundt. Det er mer profesjonelt i eliten, og spillerne legger ned mer tid. Charlottenlund er mer en breddeklubb, selv om spillerne er seriøse der også. Men det er amatørspillere som betaler treningsavgift.

Søndag skal Bækkelaget ha Fyllingen hjemme i cupen (BSK vant 28–27 i seriekampen). Deretter er det seriekamp borte mot Viking søndag 4. oktober. En kamp som kanskje vil gi en pekepinn om det blir en plass over eller under sjetteplassen?

– Absolutt. Vi må ta med oss poengene fra de nyopprykkede lagene Fjellhammer, Viking og Sandefjord hvis vi skal innfri ambisjonene om øvre halvdel, fastslår Jørgen Laug.

Akkurat som "Proppen" ville ha tenkt.