Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTBscanpix

Kolstad-trener: - Vi merker Sagosen-effekten

I 2024 er Kolstads mål å være Norges beste håndballklubb for menn. Sander Sagosen "hjelper" til.

Da Kolstad startet serien med å tape klart mot nyopprykkede Fjellhammer, var det ikke akkurat norgestopp i 2024 man tenkte på. Men det er det ambisiøse målet til trønderne, som samarbeider med Byåsen og Rema 1000 for å nå norgestoppen.

– Mot Fjellhammer ble vi sittende med skjegget i postkassa. Det var et lite sjokk – en wake up, innrømmer trener Stian Gomo Nilsen, som sier seg nokså fornøyd med hvordan laget har reist seg: Storseier over Viking, rystelse av seriefavoritt Elverum og sliteseier med to mål over Halden. Torsdag forventes to poeng mot en annen nykommer, Sandefjord.

– Jeg synes vi var hyggelig nær mot Elverum: Vi har jo som mål at de ikke skal trone på toppen i all evighet, sier treneren som har vært i Kolstad siden han ble assistent i 2013. Året etter ble han en av seriens yngste sjefer noen gang, og nå kan han ikke sparkes. Han er fast ansatt på "livstidskontrakt", mens makker Vegard Samdahl er hyret inn på 50 prosent.

– Jeg har spilt i klubben og vært med å bygge den opp. Vi tenker langsiktig og ønsker kontinuitet, sier Gomo Nilsen, som merker en Sander Sagosen-effekt i trøndersk håndball.

– Det er blitt mye kulere å spille håndball i Trondheim når verdens beste er en Charlottenlund-gutt. I tillegg er landslagstreneren (Christian Berge) trønder, og Kolstad hadde med to mann i mesterskapet i fjor. Vi skal fortsette å høste av det. Og det er flere og flere trøndergutter som banker på, forteller Gomo Nilsen, som allerede har notert seg et lokalt gjennombrudd i år.

– Eskil Dahl Reitan har steppet opp før jeg hadde forventet.

Det kan Kolstad trenge, for etter siste sesong forsvant stjernene William Aar (Aarhus, "selvfølgelig") og Tom Kåre Nikolaisen (Bergischer).

– Mye var bygget rundt dem, men det er moro å se hvordan nye spillere står frem og gjerne vil ta rollene. Det vil ta tid å tette gapet, men samtidig ligger vi godt an til å nå 2024-målet. Vi har hatt i bakhodet med signeringene at vi skal tenke i et lengre perspektiv. Nå har vi den troppen vi ønsker oss i mange år fremover. Så må vil fylle på litt, men stammen er der. Nå må vi bare tørre å være tålmodige, formaner Gomo Nilsen.

Sjefen er i gang med første delmål på ferden. Allerede når denne sesongen er over skal Kolstad være det beste defensive laget i REMA 1000-ligaen. Så skal Vegard Samdahl sørge for at det offensive ikke henger så langt etter. Den tidligere landslagsspilleren har ansvaret for angrepsspillet.

– Vi har tatt steg etter at han kom inn, skryter hovedtreneren. – Han har den internasjonale spillererfaring som jeg ikke har.

Og ettersom Kolstad har som mål også å kvale til E-cupspill, er det ikke bare Norge som skal få høre om laget fra Sagosen-land!