Annonse:
Scandic Sports
Annonse:
Scandic Sports

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke ble kampens toppscorer med 9 mål.
Heidi Løke ble kampens toppscorer med 9 mål.
Foto: NTBscanpix

Knapp seier i åpningskampen

Nysignerte Evelina Eriksson storspilte for Vipers da de slo Krim i sesongens første Champions League-kamp.

DELO EHF Champions League er endelig i gang, og Vipers åpnet gruppespillet med seier 27-26 over Krim Mercator i Slovenia. 

Nysignerte Evelina Eriksson debuterte i Champions League for Vipers og storspilte i den første omgangen. Krim scoret åpningsmålet, etterfulgt av to fine scoringer fra Vilde Kaurin Jonassen på kant for Vipers. Lagene fulgte hverandre tett midtveis i omgangen, men takket være solid defensivt spill, fikk Kristiansand-laget noen raske mål og tok føringen inn mot pause. Etter 30 spilte minutter stod det 14-9 i Vipers' favør. 

Også i andre omgang ble Eriksson toneangivende fra start. Med en redningsprosent på 52, bidro hun sterkt til at Vipers beholdt ledelsen i starten av andre omgang. Krim, som har vunnet slovensk liga 25 ganger på rad, viste gode takter til tross for mange utskiftninger denne sesongen. Med åtte minutter igjen av kampen begynte hjemmelaget å hente inn mål etter mål, og stillingen gikk fra 20-25 til 24-26. I siste spilleminutt reduserte Krims toppscorer Samara Da Silva Vieira til 26-27, men tiden rant ut og Vipers vant til slutt med ett mål. 

Heidi Løke var bunnsolid for sørlendingene og ble kampens toppscorer med ni mål. Hun viste med det hvorfor hun også er Vipers' toppscorer i Rema 1000-ligaen.

Neste Champions League-kamp for Vipers er 19. september kl. 18 mot FTC Rail Cargo.  

FAKTA

DELO EHF Champions League, gruppespill kvinner
RK Krim Mercator – Vipers 26-27 (9-14)
Arena Stozice, Ljubljana, Slovenia

Vipers lag: Andrea Austmo Pedersen, Evelina Eriksson, Emilie Hegh Arntzen (2), Karine Emilie Dahlum, Nora Mørk (2), Vilde Kaurin Jonassen (3), Silje Katrine Waade, Linn Jørum Sulland (5), June Andenæs, Jeanett Kristiansen (1), Ragnhild Valle Dahl, Marta Tomac, Hanna Maria Yttereng, Sunniva Amalie Næss Andersen (2), Jana Knedlikova (3), Heidi Løke (9).

RK Krim Mercators toppscorer: Samara Da Silva Vieira, 8 mål.

Utvisninger: Krim Mercator 5x2 min., Vipers 4x 2 min. 

Mer om Champions League