Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristian Kjelling på Avkast 2019
Kristian Kjelling på Avkast 2019
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Kjelling: - Jeg forventet meg ikke så mye

Kristian Kjelling hadde ingen store forventninger før sesongen. Nå står Drammen med tre seire på tre kamper.

- Jeg tenkte det ville bli tøft å erstatte dem som dro. Og når økonomien er som den er, må vi prøve å få opp egne talenter som kan "pike" og gjøre det bra i DHK, sier Kristian Kjelling til handball.no. etter at Buskerud-gutta har sanket like mange poeng som seriefavoritten Elverum på de tre første kampene.

Kjelling mistet syv av spillerne som bidro til bronse sist sesong. Og han har ingen problemer med å skjønne at danskebåten måtte sette av en egen avdeling for å få med alle DHK-erne som hadde lyst til å spille sønnafor: Thomas Boilesen (Kolding), Axel Horgen (Bjerringbro-Silkeborg), Jonas Laholm (Ribe) og Rasmus Bech (Mors Thy). I tillegg dro Adrian Aalberg til Kolstad, André Christiansen til Runar og Mathias Kolstad Holm la opp.

- Markedsverdien til mange av spillerne var større enn den som gjenspeilet seg i DHK. Når du kan doble eller tredoble lønnen din, skjønner jeg at folk gjerne vil prøve seg andre steder, sier Kjelling nøkternt.

Med seier over Sandefjord (satt til 0-0 på grunn av regelbrudd fra Sandefjord), 31-30 over Nærbø og 22-18 over Bækkelaget finner Kjelling lite å klage på.

- Jeg er veldig fornøyd. På grunn av skaden til Espen (Lie Hansen) har vi måttet bytte litt rundt, og jeg forventet meg ikke så mye - selv om jeg så muligheten for seks poeng. Særlig borteseieren over Nærbø vil jeg karakterisere som knallbra. Mange skal få slite med å ta poeng der, sier 40-åringen.

I den kampen scoret Viktor Norberg ti mål. Han er en av dem Kjelling sier seg svært fornøyd med. Men mange har meldt seg på med scoringer. I tillegg har målvakt Sander Drange Heieren levd opp til "svært lovende"-betegnelsen.

- Hva blir hovedjobben fremover?

- Det blir å få flyt i angrep, få brettet ut spillet.

- Hvor mye kompliserte koronapausen for dere?

- Vi måtte permittere alle spillerne og meg inkludert. Det var helt nødvendig. I tillegg måtte vi kutte i budsjettet og planlegge for det som skulle komme. Men vi har hatt tøffe runder før, forklarer treneren, som måtte registrere at klubben fristilte alle spillerne i mai - uten at det fikk dramatiske følger. Joakim Hykkerud var lenge i tenkeboksen, men strekkjempen valgte til slutt å bli med videre.

Først 20. juli ble det mulig å gi full gass igjen. Den gassen har Kjelling tenkt å ha styring på de neste fem årene. Nylig forlenget han kontrakten til 2025.

- Men drar du likevel hvis det kommer et lukrativt tilbud fra utlandet?

- Jeg kan ikke bare dra, jeg har kontrakt. Skal jeg dra, må noen kjøpe meg ut. Men jeg har planer om å bli, sier Billingstad-beboeren som også er barnefar. Også kjæresten har barn, noe som gjør bindingen til Asker og Drammen enda sterkere.

DHK møter Fyllingen i neste seriekamp (hjemme 16. september). Da er trolig Espen Lie Hansen på plass igjen, etter at han har slitt med en liten strekk i foten. Om to-tre måneder er playmaker Gøran Sørheim også på plass. Og da blir optimismen stor?

- Jeg har tidligere sagt at Elverum blir sterkere enn noen gang. De har skiftet mye på laget, men har hentet inn folk med internasjonal erfaring - i tillegg til unggutter. Avstanden til de andre lagene blir større enn noen gang. Vi har ambisjoner om å bli topp fire, så får vi se hvordan det går. Vi må tenke på at de gutta som dro hadde vært med en stund og var gode. Nå har vi bare fokus på det daglige arbeidet, sier Kristian Kjelling, som ikke ofrer E-cupen mange tanker.
- Den skal vi ta stilling til i desember. Men det ser ikke veldig bra ut.
Det gjør derimot Drammen Håndballklubb.