Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Leif Gautestad på Avkast 2019.
Leif Gautestad på Avkast 2019.
Foto: Svein Andre Svendsen

Hvem er det beste laget i Sandefjord?

Svaret kommer søndag kveld. Da er det duket for lokalderbyet Runar mot Sandefjord.

De som har levd en stund vet at Sandefjord har historie som en virkelig stor håndballby. Og nå er det igjen to lag fra hvalfangerbyen i REMA 1000-ligaen. Runar Sandefjord berget seg med en 10. plass i fjorårssesongen, mens Sandefjord lå på en tredjeplass i 1. divisjon, og fikk «koronaplassen» i årets eliteserie.

Og var det ikke for koronapandemien, ville dette være en kamp som normalt ville fylt hver eneste liten plass i hallen til siste centimeter. Slik blir det jo ikke, men heldigvis er det mulig å se kampen på direktesport.no.

Begge lagene har spilt to kamper i årets liga. Runar Sandefjord står med en seier og et tap, mens Sandefjord som har møtt fjorårets toer og treer, foreløpig står uten poeng. Så søndagens kamp handler selvsagt om poengene, men også om hvem som er best i byen.

Og begge lag har sine ringrever på sidelinjen. I Runar Sandefjord holder Leif Gautestad og Bård Tonning orden i rekkene, mens en «gammel» Runar-gutt, Einar Veierød, leder Sandefjord med sin nye makker Anders Holand Pettersen. Sistnevnte er også landslagstrener for beachgutta og kommer fra en av Norges mest markante håndballfamilier.

Leif Gautestad har travle dager frem mot lokaloppgjøret som han omtaler som julaften, nyttårsaften og bursdag på samme dag for alle håndballglade i Sandefjord. Det sier noe om hvor stort engasjementet er foran kampen.

- Vi gleder oss enormt til søndag. Disse lokaloppgjørene lever sitt eget liv og har skapt mange legender,  men det er første gang kun et av lagene får ha supportere på tribunen som får heie på laget sitt, sier han og fortsetter:

Sandefjord var gjennom mange år herrehåndballens «Mekka» i her i landet, og vi i Runar har opplevd en stadig økende interesse fra frivillige og sponsorer. Tilskuertallet hadde ikke vært høyere siden 1990-tallet da Koronakrisen kom. Derfor er vi svært optimistiske for tiden som kommer. Vi bygger stein på stein for å nærme oss toppen igjen, og det går stadig fremover, synes han.

Så har han et lite stikk til sin trenerkollega:

- Einar Veierød er jo en gammel Runar-gutt. Han var en flott spiller og er en flott kar. Nå håper jeg at han ikke finner på noe tull, men lar poengene bli igjen i Runarhallen på søndag, gliser runartreneren.

20200905_Einar-Veierød_640x360px.jpg

Og sandefjordtreneren lar seg ikke be to ganger på å svare:

- Jeg skal ikke finne på noe tull, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å stikke kjepper i jula for dem. Runar er favoritter, men jeg har planene klare. Vi har glimtvis vist at vi har nivået inne med to gode andreomganger i de to første kampene våre. Får vi til to like gode omganger søndag, skal de få noe å bryne seg på, kontrer Einar Veierød.

Alle helgens kamper ser du på direktesport.no.

Les mer om REMA 1000-ligaen