Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: John Vint/Tertnes Håndball

Har REMA 1000-ligaens lengste trenerkarriere

Tore er på sporet i Bergen også. "Evighetstrener" Tore Johannessen er på jakt etter medalje med Tertnes.

Johannessen kom inn som assistent i Tertnes i 2003. Siden 2006 har han vært sjef. Men noen evighetskontrakt har han ikke.

– Nei, vi avtaler for ett år av gangen. Når en har vært så lenge et sted, er det avgjørende at vi greier å utvikle oss videre og ikke gjentar de samme tingene. Men jeg synes vi har greid å ta steg hele tiden.

– Resultatene hittil i år tyder bra?

– Vi er fornøyd poengmessig og har den uttellingen vi hadde sett for oss å ha. Men prestasjonene har variert, sier Johannessen, som kan se tilbake på 35–21 over Oppsal, 18–35 mot Vipers, 35–22 over Fredrikstad og 35–31 over Larvik. Søndag er det best i vest-oppgjør mot Sola i nye Åsane Arena, som også skal være arena for landslagsjentene senere i høst.

– Noen spillere som har levert bedre enn forventet?

– Ikke bedre enn forventet, men jeg er veldig fornøyd med Madeleine Hilby som er blitt en veldig trygg playmaker og funnet et stabilt høyt nivå. Ellers imponerer Linn Gossé meg. Hun er bedre enn på mange år. Linn har jobbet mye med seg selv og utviklet seg stort selv om hun er kommet langt i karrieren. Avslutningene hennes har vært veldig stabile.

– Hva med keepertalentet Eli Smørgrav Skogstrand?

– Hun kom fra 2. divisjon og hadde sin første sesong på dette nivået i fjor. Det viktigste nå er å finne trygghet og ta små steg videre. Vi har et godt målvaktspar som utfyller hverandre.

– Hva gjør Tore Johannessen for å utvikle seg – ser Bundesliga?

– Nei, det blir ikke så mye Bundesliga. Jeg ser en del fra Danmark, E-cup og Champions League. Ellers kommer mye av inspirasjonen fra landslagsmiljøet, som jeg har vært så heldig å få være en del av i ti år. Men ikke minst utvikles jeg av mine egne spillere, som har tanker om hvordan vi skal utvikle oss. Det er veldig motiverende å ha spillere som er engasjert i helheten.

Det er vedtatt i norsk håndball at Vipers kommer til å stikke av med gullet denne sesongen – og kanskje i mange år fremover. Johannessen ser det også slik.

– Ingen er i nærheten av å kunne ta opp konkurransen med Vipers. Da snakker jeg ikke bare om penger, men også om måten de har bygget opp klubben. Der har det vært jobbet godt i mange år, og de har gode folk i alle posisjoner.

– Men hvis vi snakker om penger?

– Vi har et budsjett på ca. fire millioner. Jeg tipper at Vipers har fem seks ganger så mye, sier Tore Johannessen, som for øvrig ikke må forveksles med Tore B. Johannessen, landslagsspilleren fra Sørlandet.

Tertnes-Tore er imidlertid godt fornøyd med sin egen klubb, selv om avstanden til Vipers er stor.

– Vi har et styre som er mer offensivt enn på mange år, med ulike folk som har ulik kompetanse. Jeg synes vi har tatt steg med klubben på alle områder.

Nå gjenstår "bare" for trenerlegenden Tore Johannessen å ta laget én plass opp fra siste sesongen. Da er Tertnes på pallen