Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Henrik Wilhelmsen ledet Aker til gull i jr.-NM 2019
Henrik Wilhelmsen ledet Aker til gull i jr.-NM 2019
Foto: Svein Andre Svendsen

Aker vil bli Oslos beste eliteserielag

Etter to serierunder står Aker med full pott. Har vi bare sett begynnelsen? Ja, håper trener Henrik Wilhelmsen.

Med et lag bestående av siste sesongs vinnere av junior-NM, og fire andre jenter, blir det kanskje ikke i år at Aker skal feie de fleste andre av banen. Men ambisjonene til Oslo vest-klubben er det ingen ting i veien med.

- For tiden er vi best på Østlandet. Det burde være plass til en toppklubb i Oslo, og målet er at det skal være Aker, sier Wilhelmsen, som vet at da må det også sterkere økonomiske muskler til. Budsjettet denne sesongen er på beskjedne tre millioner. 

- Det gir ikke rom for å hente stjerner utenfra. Skal vi bli et stabilt topp fem-lag, må vi nok også hente noen profiler. Og da kan det bli ordentlig spennende. Vi har et styre som jobber kontinuerlig for å øke budsjettet. Finnes det noen rike onkler som liker håndball, er det bare å melde seg, humrer Wilhelmsen.

Uten hverken rike onkler eller stjerner utenfra - og med siste sesongs Aker-toppscorer og ligaens assistdronning Marielle Martinsen i Aarhus - har Aker startet sesongen overbevisende. I første kamp ble det 31-22 over Fana hjemme, deretter 30-24 over Rælingen borte.

Wilhelmsen lyder nesten lyrisk når han beskriver stallen han og trenermakker Vigdis Holmeset rår over.

- Jeg tror koronapausen var gunstigere for oss enn mange andre. Det har vært en fordel å ha mange unge og sultne spillere. Det har nok vært lettere for dem å stå på for fullt enn for dem som er på tampen av karrieren. Vi har hatt en fabelaktig spillergruppe, som heller må stagges enn å pushes, fortsetter treneren, som også skryter av teamarbeidet. Da regner han også med fysisk trener Even Ramsdal og oppmann Sverre Jensen. I tillegg har Aker spillere både på junior- og U-landslaget, og det betyr at også landslagets Tom Morten Svendsen blir en bidragsyter for Aker på fysisk trening.

- Med hjemmekamper i Ullernhallen, Oppsal Arena, Nadderudhallen og Bygdøhus kan det se ut som om dere har planlagt signingsferd denne sesongen?

- He, he - det er nok litt tilfeldig. Ullernhallen er nybygd, men mangler foreløpig noen tribuner.

- Mangler tribuner når dere ikke kan slippe inn mer enn 200 tilskuere?

- Ja, skal vi få plass til 200 som skal sitte med en meters avstand, trenger vi egentlig plass til 600, sier Wilhelmsen og får noen koronatanker igjen. Det skal vel noe til at ingen lag blir rammet av korona og spillere havner i karantene. Jeg er redde det bare er et tidsspørsmål. Da kan vi få noen utfordringer.

- Hva er friske Akers utfordring?

- På en god dag kan vi slå nesten alle, men bunnivået vårt er for lavt. Med et så ungt lag vil det naturlig nok svinge en del.

Men foreløpig har det bare swingt - i alle fall på kantene. Mot Fana scoret høyrekant Tuva Ulsaker Høve 11 ganger, mot Rælingen kastet venstreving Marthine Svendsberget åtte i nettet.

- Vi har scoret over 25 mål fra kantene på to kamper. Det er gøy at vi har fått involvert vingene så godt, sier treneren, som kan glede seg over at de to nevnte også får matching på 2000-landslaget.

- Jeg tror vi har mange spillere norsk håndball kommer til å få glede av i årene som kommer - også A-landslaget, selv om nåløyet der er trangt. Men vi har spillere som har kapasiteten. Så får vi se om alt klaffer på veien, sier 41-åringen, som sammen med Holmeset har hatt laget siden 2017. Før det var han Njård-trener fra 2005 til 2009, så han roter ikke med å finne frem i området. (Njård og Ullern ble Aker i 2016.)

Søndag får Aker en bedre pekepinn om hvor laget står. Da kommer ambisiøse Molde til Oppsal Arena.

Aker slo Molde i begge kampene i fjor. Samtidig tapte laget mot Follo, som rykket ned. Det er denne ustabiliteten Wilhelmsen håper de kondisjonssterke Aker-jentene har kvittet seg med siden syvendeplassen sist sesong.

- Og da blir det?

- Vi har ambisjoner om sluttspillet. Det er et fint mål foreløpig. Østlandets beste er heller ikke noe dårlig mål.

Foreløpig.