Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall
Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beach Hovedbilde.jpg
(Illustrasjonsfoto)

Rakkestad bygger nytt beachhåndballanlegg

Anlegget i tilknytning til Rakkestadhallene er planlagt å stå ferdig i september.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beachhåndball er blitt mer og mer populært i Norge de siste årene, og i vår ble både beachdommer- og beachtrenerutdanning godkjent av NIF. I tillegg jobbes det godt både regionalt og sentralt for å lage en solid grunnmur for at utviklingen av beachhåndball skal fortsette. Internasjonalt jobbes det hardt for å få idretten som en egen gren under OL i 2026.

Men det skjer også mye lokalt i Norge. Etter planen skal et nytt beachanlegg stå klart ved Rakkestadhallen i september, melder Rakkestad Avis.

– Vi i styret nappet på ideen om å bygge et beachanlegg her i tilknytning til Rakkestadhallen. Det finnes noen anlegg i både Moss og Lillestrøm, men dette må spres videre utover. Vi jobbet med ideen en god stund – så kom koronaen. Da hadde vi likevel kommet så langt i prosessen at vi bestemte oss for å pushe på videre, forteller daglig leder i Rakkestadhallene AS, Odd Egil Lien, til avisa.

Anlegget vil bestå av to beachhåndballbaner i full størrelse. Lien forteller at de har valgt å bruke lokale entrepenører i arbeidet med banene, noe som også er positivt for lokalmiljøet i disse tider. 

Selv om det i all hovedsak er et beachanlegg for håndball som bygges, presiserer Lien overfor Rakkestad Avis at det kommer til å bli et flerbruksanlegg hvor alle er velkomne.

- Banene kan brukes både til håndball, fotball, volleyball og annen aktivitet. Det blir et nærmiljøanlegg som alle kommunens skoler og barnehager kan benytte seg av, i tillegg til å være en møteplass for sportslig aktivitet på fritiden. Vi håper også at det kan arrangeres cup her på sommerstid.

Norges Håndballforbund ønsker lykke til med banebyggingen, og vi gleder oss til å se full aktivitet på beachbanen i Rakkestad til våren!