Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kompensasjonsordning videreføres ut året

Kompensasjonsordningen for idrett og frivillighet videreføres ut året. Det settes av én milliard kroner.

Det erklærte kulturminister Abid Raja torsdag. Ordningen vil i stor grad videreføres ut året etter de samme kriteriene som dagens ordning, ifølge Norges Idrettsforbund. Det settes altså av 1 milliard kroner til ordningen.

Unntaket gjelder kompensasjon for inntektstap ved avlyste arrangementer. Disse vil kompenseres med inntil 50 prosent og ikke 70 prosent, fra og med 1. november 2020. Inntektstap for arrangementer som gjennomføres, men som må nedskaleres på grunn av koronarestriksjonene, vil fortsatt kompenseres med inntil 70 prosent.

– Vi er svært glade og takknemlige for at dagens kompensasjonsordninger i det store og det hele fortsetter ut året. Det skaper trygghet og forutsigbarhet for idretten som har gått en usikker høst i møte, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som forvalter ordningen. Mer informasjon finnes på deres nettside.