Annonse:
Scandic Sports
Annonse:
Scandic Sports

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Digitalt mentorbesøk med Helene Fauske

Helene gjennomførte digital treningsøkt med Minihåndballjenta Hermine Hoel og hennes lag i Hvam IL.

Korona-pandemien har medvirket til store endringer og tilpasninger for idretten i Norge. Minihåndballjente-prosjektet har også blitt påvirket av dette og det har ført til noen justeringer i gjennomføringen av prosjektet. Ett av høydepunktene for Minihåndballjentene og klubbene deres, er å få besøk av en landslagsspiller som skal gjennomføre en trening for laget.

I dagens situasjon har ikke dette vært mulig å gjennomføre på grunn av smittevernregler og retningslinjer i idretten. Dette har ført til at mentorbesøkene denne våren og høsten må gjennomføres digitalt over Teams. Onsdag denne uken ble det første digitale mentorbesøket gjennomført av landslagsspiller Helene Fauske for Minihåndballjenta Hermine Hoel og hennes lag Hvam IL.

Det digitale mentorbesøket foregikk på samme måte som et vanlig mentorbesøk, der landslagsspilleren har en treningsøkt med laget, etterfulgt av en spørsmålsseanse på slutten av treningen. Helene Fauske kjørte en treningsøkt som inneholdt koordinasjon med og uten ball, styrkeøvelser og skadeforebyggende øvelser. Her viste Helene øvelsene over Teams, og laget repeterte øvelsene etter henne med hennes veiledning. Hvam IL hadde sin siste treningsøkt for sesongen og det ble derfor en hyggelig avslutning på sesongen. Jentene på Hvam IL fulgte ivrig med under treningsøkten og stilte mange spørsmål etter økta.

Gjensidige og Norges Håndballforbund har i samarbeid besluttet at digitale mentorbesøk var løsningen for å sikre at årets besøk kunne gjennomføres. En viktig forutsetning i prosjektet, er at alle som er en del av prosjektet skal få den samme opplevelsen.

- For oss i Gjensidige er det viktig at Minihåndballjentene kan få en god opplevelse situasjonen tatt i betraktning. Det digitale mentorbesøket gjør det mulig for alle landslagsspillerne å få gjennomført samtlige mentorbesøk i en sesong som har blitt veldig annerledes på grunn av koronaviruset. Sammen med NHF og Håndballjentene håper vi at de digitale besøkene kan bidra til å skape inspirasjon for samtlige spillere i breddelag som har en Minihåndballjente i laget sitt, sier Andreas Rivenes, Markedskoordinator i Gjensidige.