Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal i landslagsdrakta som ble lansert i 2017
Stine Bredal Oftedal i landslagsdrakta som ble lansert i 2017
Foto: NTB scanpix

Takk for følget til Umbro

17 mesterskapsmedaljer har Håndballjentene og Håndballgutta kapret i Umbro-drakter.

Norges Håndballforbund (NHF) og Scantrade, som eier merkevaren Umbro i Norge, inngikk den første utstyrsavtalen i desember 2005, og siden 1. januar 2006 har Umbro-utstyr vært å finne i alle deler av norsk håndball. Når den nå avsluttes ved utgangen av juni 2020, er det en epoke på nærmere 15 år som får sin ende. Se video nederst i saken.

Etter et godt og langt samarbeide mellom Scantrade (Umbro) og Norges Håndballforund er det på sin plass å se litt tilbake og ikke minst, takke for mange gode opplevelser.

Her er noen av høydepunktene:


Håndballjentene

Hele ni ganger har Håndballjentene gått helt til topps i mesterskap i denne perioden. to ganger i OL, to ganger i VM og hele fem ganger i EM. I tillegg har jentene innkassert tre sølvmedaljer og to bronsemedaljer.

Håndballgutta

startet Umbro-samarbeidet med å spille Umbro-Cup på hjemmebane i 2006. Senere ble det EM på hjemmebane i 2008 (nr 6) og en periode med mye «nesten» før også Håndballgutta begynte å kapre medaljer. VM-sølv i både 2017 og 2019 samt EM-bronse i 2020 (med stor suksess i fullsatt Trondheim Spektrum) viser at også Håndballgutta har hatt store framganger i Umbro-drakter.

Beachjentene

fikk sitt gjennombrudd i EM i Italia i 2007 (bronse). Senere er det blitt VM-gull både i 2010 og EM-gull i 2017. I tillegg har Beachjentene tre sølvmedaljer og fem bronsemedaljer i EM og VM samt bronse i World Games fra 2013.

I 2019 lyktes det også for Beachgutta å kapre en mesterskapsmedalje. Sølvmedalje i EM var en herlig prestasjon.

Yngrelandslagene

særlig på jentesiden, har også markert seg med flere medaljer i Umbro-drakter. To gullmedaljer: Junior-EM 2009 og Junior-VM 2010. Sølvmedaljer i U-EM 2010 og 2018 samt sølv i Junior-EM 2018. I tillegg to bronsemedaljer i U-EM og en i U-VM.