Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020-blonz-i-champions-league-foto-geir-olsen-ntb-scanpix.jpg
NY SJANSE: Alexander Blonz fikk oppleve et eventyr i Håkons Hall da Elverum møtte Flensburg og Torbjørn Bergerud. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Nytt Champions League-eventyr for Elverum

Elverum er igjen tildelt plass i Champions League. I kvinneklassen blir Vipers Norges representant.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til Vipers, som allerede var klare for Delo EHF Champions League for kvinner, var Storhamar blant de 12 lagene som søkte om oppgradering fra EHF European League. Imidlertid ble sju andre klubber foretrukket, opplyser Det europeiske håndballforbundet (EHF) i en kunngjøring. Skulle noen av disse måtte melde pass som følge av koronasituasjonen, står Storhamar på venteliste sammen med DHK Banik Most.

På herresiden fikk Elverum for andre år på rad plass i EHF Champions League, opplyser EHF på sine nettsider.

Sesongen 2020/2021 er turneringen krympet til å bestå av 16 klubber. 10 av disse var spikret som følge av serieprestasjoner i store, europeiske ligaer. 14 klubber opprinnelig kvalfiisert for EHF European League søkte om de øvrige seks plassene, deriblant Elverum.

De regjerende norske seriemesterne kom seg altså igjennom nåløyet – og får dermed igjen sjansen i det gode selskap, med storkamper i vente på rekke og rad.

Begge turneringene skal spilles med 16 lag (2 grupper a 8 lag) i gruppespillet. Hvem som spiller i hvilken gruppe, avgjøres ved trekning 1. juli.