Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Norge møter Romania i gruppespillet

Håndballjentene skal møte Romania, Tyskland og Polen i gruppespillet i EM i desember.

De norske jentene var rangert på nivå to, mens Romania var toppseedet og skal altså møte Norge på hjemmebane i Trondheim Spektrum i desember.

Landslagssjef Thorir Hergeirrson synes det ble en spennende trekning.

- Vi har møtt Romania og Tyskland i de siste mesterskapene og har spilt tøffe kamper mot dem. Så skal det bli spennende å se Polen med Arne Senstad som trener. De er et litt ubeskrevet blad og kan bli sterke. Alle de tre er fysisk sterke lag.

Norge skal krysse med gruppe C der verdensmester Nederland skal spille.

- Vi kjenner nederlenderne godt, Ungarn ser også gode ut. I tillegg har vi Serbia som spilte godt i siste VM, så dette kan bli en tøff pulje. Det er vanskelig å vite med kroatene som har vært på god vei i Podrakva. De kan skape trøbbel. Dette er helt åpent med lag vi kan vinne over på vårt beste. Kloke av skade må vi komme godt i gang. Det gjelder å være klar og god fra starten av, avslutter han.

Slik spilles kampene i Trondheim Spektrum:

Torsdag 3. desember 
Kl. 18.00 Romania - Tyskland 
Kl. 20.30 Norge – Polen 

Fredag 4. desember
Kl. 18.15 Ungarn – Kroatia
Kl. 20.15 Nederland – Serbia

Lørdag 5. desember 
Kl. 16.00 Polen - Romania
Kl. 18.15 Tyskland – Norge

Søndag 6. desember
Kl. 16.00 Serbia – Ungarn
Kl. 18.15 Kroatia - Nederland 

Mandag 7. desember
Kl. 18.15 Tyskland – Polen 
Kl. 20.30 Romania – Norge 

Tirsdag 8. desember 
Kl. 18.15 Serbia - Kroatia
Kl. 20.30 Nederland - Ungarn

EM-gruppene

Gruppe A (spilles i Herning)
Frankrike, Danmark, Montenegro og Slovenia

Gruppe B (spilles i Frederikshavn)
Russland, Sverige, Spania og Tsjekkia

Gruppe C (spilles i Trondheim)
Nederland, Ungarn, Serbia og Kroatia

Gruppe D (spilles i Trondheim)
Romania, Norge, Tyskland og Polen

Tre lag går videre fra gruppespill til hovedrunde. Gruppe A og B spiller sin hovedrunde i Herning, mens gruppe C og D fortsetter i Trondheim. Finalespillet går i Trondheim Spektrum fredag 18. og søndag 20. desember.

Ulike scenarioer

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har i forkant av trekningen sendt ut en pressemelding, hvor det fremgår at det jobbes med ulike scenarioer for gjennomføring av EM. EHF presiserer også at avlysning «ikke er et alternativ».

- Alt vårt fokus er rettet mot 3. desember. Forberedelsene er i rute, og planleggingen fortsetter. Vi ønsker å arrangere EHF EURO 2020, og arbeider hardt for å få det til. Når det er sagt så er det ulike scenarioer når det kommer til antall tilskuere inne i arenaene. Vi fornekter ikke situasjonen slik den er for øyeblikket, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, i pressemeldingen.

- De to arrangørlandene er i tett og kontinuerlig kontakt med sine respektive myndigheter, og med de lokale helsemyndigheter. Vi gjør alt for å sikre et tryggest mulig miljø for alle involverte, sier Langerud.

I dag er det maksimalt tillatt å gjennomføre arrangement for 200 mennesker i Norge og opp til 500 i Danmark.

- Vi er optimistiske med tanke på at antall tilskuere på offentlige arrangement – og derfor også under EHF EURO 2020 for kvinner – vil øke markant gjennom høsten. Det er fortsatt litt tid til desember, og vi håper tida vil jobbe for oss, slik at vi kan gjennomføre EM på best tenkelig måte, sier generalsekretær i Det danske håndballforbundet, Morten Stig Christensen.

Kjøp billetter

Les mer om EHF Euro 2020 for kvinner